Vieraskirja

Vieraskirja

Jätä viestisi alla olevaan kommenttikenttään. Voit jättää viestisi myös nimettömänä tai käyttää nimimerkkiä.

97 thoughts on “Vieraskirja

 1. Molemmat kesäretket on hyviä vaihtoehtoja.Jos minulta kysytään niin voisin nukkua yön Varjolan tilalla ja kannattaa matkailua kotimaassa.Mukavassa porukassa on aina kiva kerätä muistoja.

  Tykkää

 2. Hei. Reenaaminen kannattaa aina. Ei ollut virallisia kisoja. Mutta meillä oli pääsiäisenä perheen väliset kisat Peltosaaren kupeessa. Kalaa tuli ihan kohtuullisesti, ottaen huomioon olosuhteet. Voiton vei Tuomas Pasanen. Osallistujia oli viisi. Voittaja kuittasi 50 €. Suurimman kalan nappasi Aino Pasanen, jolla tuli 20 €. Kiva kisa oli. Aurinko paistoi. Keitettelimme kahvia. Makkaraa ja nakkeja. Sekä, Tuomaksen valmistamaa mämmiä. Eka kerta eräreissulla oli mämmiä. Huippuhyvää.

  Tykkää

 3. Onkohan Kolkkujärvellä pilkkikisat tänä pääsiäisenä?

  Tykkää

 4. Tervehdys! Näyttää siltä että sukuni on vahvasti painottunut sinne Kolkulle. Olen itse syntynyt Keiteleellä v.1957 asun tätänykyä Riihimäellä jo 33vuotta. Äiti asuu edelleen kotitalossamme Keiteleellä. Isäni on Voitto Tikkanen 1930-2014. Isoisäni Matti Tikkanen 1897-1957 ja isoisäni isä Kustaf Heikinpoika 1864-1927. He ovat olleet metsä ja uitto töissä siihen aikaanYstäväni on kiinnostunut sukututkimiuksesta ja hän on setvinnyt tätä Tikkasten sukua, jäljet johtaa sinne Viitasaari Pihtipudas ja Kolkku seuiduille Hyvää Joulua ja Uuttavuotta Kolkulle. T: Sauli Tikkanen Riihimäki.

  Tykkää

 5. Pvy:n syyskokous pidetään tiistaina 29.11.2022 alkaen klo 19.00 Sammalismäessä Paula ja Matti Jääskeläisellä. Kokouksessa sääntömääräisten asioiden lisäksi keskustelua kesätapahtumasta ja mahdollisesta kesäretkestä.

  Tervetuloa !

  Tykkää

 6. MUISTUTUS: Erämiesten ja pvy:n yhteisen tapahtuman (30.7) suunnittelupalaveri kylätalolla sunnuntaina 10.7. klo 12:00.

  Tykkää

 7. Sieltä ois Kolokun takkoa peässy Äitienpäiville jäitämyöten ? Eijoo aina peässy !

  Tykkää

 8. Tervehdys Kolkun perukoille. Mukava kun vanhat paperit ovat säilyneet. Tuli mieleeni kysyä voisiko sieltä Matin ja Paulan vintiltä löytyä Kolkun opintokerhon pöytäkirjoja? Miksei myöskin Pienviljelijäyhdistyksen pöytäkirjoja.

  Tykkää

 9. Oikein Hyvää alkanutta vuotta sinne Kolkulle. On kiva lukea teidän toimintaanne siellä. Saatte pienellä porukalla paljon aikaan. Tsemppiä eteenpäin.

  Tykkää

 10. Tervehdys Kolkun kyläläisille! Eka kertaa huomasin etsiä kylänne sivut ja tutustua kaikkeen mitä siellä on julkaistu ja se oli aivan uskomatonta. Kolkku.fi alta lähtevät polut kaikkeen tarvittavaan infoon kylästä, sen historiasta ja tapahtumista asukkaineen tähän päivään saakka. Yhteisöllisyys kylällä on huippua, esim. entisen koulun kylätalon kahden vuoden kunnostusprojekti on sitä luokkaa, että se pitäisi esittää kansalaiskasvatuksena ainakin peruskoulussa oppilaille mitä kaikkea naapuruussovulla ja yhteistyöllä voi saada aikaan. Lämpimät Onnittelut Kolkun ahkerille asukkaille! Teille kaikille siunausta ja terveyttä!

  Tykkää

 11. Olipa hyvä juttu Jarin puukaupasta ja puuston sijoittumisesta. Terveisä Kyläläisille !
  Tapio Kuronen

  Tykkää

 12. Sydämellinen kiitos kaikille myötäelämisestä raskaassa surussani Martin poismenon johdosta. Martin muistotilaisuus pidetään perjantaina 14.5.2021 alkaen klo 18.00 kylätalon nuotiokahvipaikalla. Kaikki Martin omaiset, sukulaiset, ystävät ja kyläläiset tervetuloa muistelemaan Marttia.

  Tykkää

 13. Sinikka Nergille voimia ja Taivaan Isän lohdutusta.
  Martti oli loisto tyyppi, rakastettavan lämmin ja valoisa.
  Sinua muistaen
  Anne ja Seppo

  Tykkää

 14. Pvy:n kokouksessa kuitenkin päätettiin, että puuttuvia 5 eurosia ei lähdetä laskuttamaan eikä niitä tarvitse kenenkään maksaa. Olihan tuo viime vuoden toiminta muutenkin koronan takia vähäistä eikä toimintakulujakaan syntynyt.

  Tykkää

 15. Morjens sano komijat toisilleen ! Vuosi 2021 on lähteny käyntiin iliman mittää hötkyilyjä . Jouluruokien jämät kohta syöty , leivonnaisia ja suklaata riittää yhtää liijottelematta varmasti juhannukseen asti .
  Semmosta aattelin pyytää ylläpitäjältä että laittaisi tänne PVY,n tilinumeron niin voisi maksaa sen puuttuvan vitosen siitä jäsenmaksusta ! Olisihan se mukavampi jeähä puhtainpaperein pois tallouvevnhoitajantehtävästäkin . Tottahan myö tuo maksetaan porukalla pois ? Toivottelen kaikille terveyttä ja palakan korotuksia vuojelle 2021 !

  Tykkää

 16. Hyvää Joulua ja Onnellista Koronatonta Uutta vuotta Kaikille sukulaisille ja tuttaville Kolkulle ja Viitasaarelle
  Toivoo Saimi ja Tarmo Boråsista

  Tykkää

 17. Olen surulline Nergin Martin pois menosta . Martti auttoi minua kolome viimestä talavea lumitöissä joita en ite enää p
  ystyny tekemään . Martti oli tärkeä ihminen monelle muillekkin Kolokkulaisille , mm metänraivauksissa ja rankametässä
  Toivon Martin läheisille kaikkea hyvää . Samalla toivon hyvää joulua ja parempaa uuttavuotta kaikille entisille ja nykyisille Kolokkulaisille

  Tykkää

 18. Kolkun pvy:n yhdistetty kevät- ja syyskokous pidetään Mökinaholla sunnuntaina 29.11.2020 alkaen klo 12.00.
  Käsitellään samalla sekä viime vuoden tilinpäätös että ensi vuoden toimintasuunnitelma valintoineen.

  Elenialle lähetetään myös kirje sähkölinjojen uusimisesta maakaapelilinjoilla välillä Kumpumäki-Kolkku.

  Ja tietysti valitaan uusi johtokunta. Ainakin rahastonhoitaja vaihdetaan – nimittäin laskutti nyt syksyllä jäseniä vain 15 euron jäsenmaksulla, vaikka viime syyskokouksessa sovittiin uudeksi jäsenmaksuksi 20 euroa.

  Tykkää

 19. Koliman Erämiesten hirvipeijaisia ei tänä syksynä järjestetä korona-tilanteen vuoksi. Samalla tavalla toimivat kaikki muutkin hirviseurueet Riistanhoitoyhdistyksen suosituksen mukaisesti. Toiveissa kuitenkin on, että hirvipeijaiset voitaisiin pitää ensi kesänä jollain muotoa vaikka perinteisen kylätapahtuman yhteydessä. Jos korona-tilanne silloin jo olisi parempi.

  Tykkää

 20. On ilo kun olemme saaneet tämän päivän kauniina lahjana Luojalta ja elämä jatkuu ja on jännittävää ja emme voi kertoa nyt mitä koemme tänä päivänä vaan kaikki on salassa vielä meiltä kiitos keijo

  Tykkää

 21. Kesätuulen henki, jäädytä sä meitä,
  etsiessämme viileyden teitä.
  Hellettä ohjaa, meitä älä keitä.
  Päätä jo huimaa…

  Tykkää

 22. Kovsti olen iloinen Teemun valinnasta maajoueen päävalmenttajaksi ! Toivon menestystä Teemun tulevaan työhön !
  Minun henkilökohtainen omituinen tunne on vain sellainen että , Suomesta ei vain löyvy sellaisia lapsia jolle olisi hiihto mieluisa harrastus , sitä kuitenkin toivon . Ei kai voi olla niin että Pohjoismaissa vain Norjassa ja osin Ruotsissa harrastetaan hiihtoa maailman huipulla ? Sekin että keski-Ruroopalaiset ovat menneet ohi Suomalaisten hiihtomestarien ohi ! Onhan se hölömöä kun esm Saksalaiset lumettomasta maasta tuloo , ja kenkittää meijät !?
  Kyllä mie ootan niin paljon että lasten vanhemmat pistää lapsensa hiihtämään ! TV Lola & Olavi !

  Tykkää

 23. Hienoa Teemu ! Lämpimät onnittelut kotikylältä valmentajanimityksen johdosta. Pidä jalat maassa ja pää kylmän analyyttisenä niin kuin olet tehnyt tähänkin saakka. Haastava ja tuulinen on pestisi, mutta luota omiin arvoihisi ja tee parhaasi. Se riittää varmasti.
  PS. Kolkulla olisi vielä hyvät hiihtokelit ja koronavapaassa ilmastossa…

  Tykkää

 24. Hei. Vielä en koronaa pelkää. Mutta jossakin vaiheessa ajattelin, että voisin sinne muuttaa erakoksi. Vuodenvaihteessa olen ollut kolme kertaa mökillä. Nyt on vaan töitä niinpal, että ei ehdi mökille.

  Meilläkin jäi Etelä-Koreaan näyttely nalkkiin, kun sulkivat koko museon. Italiasta on myös meillä näyttely, joka joudutaan hoitamaan erikoisjärjestelyin. Eli Kolkku kuulostaa kyllä vielä lintukodolta.

  Tykkää

 25. Olipa hieno avaus ja tarjous Reijolta. Tuolta suunnalta löytyisi meille muitakin kohteita aivan varmasti, Tuusulasta, Järvenpäästä jne. myös matkan varrelta. Pannaanpa harkintaan ja kevätkokouksen valmisteltavaksi. Korona-virus on tietysti paha uhka tällä hetkellä koko retkeä ajatellen. Lähiviikot ratkaisevat. Voihan se olla, että Reijokin joutuu tulemaan tänne Peltoniemeen turvaan sieltä pahalta maalimalta…

  Tykkää

 26. Hei. Reissusta puheenollen. Jukka kyseli mahdollisia vinkkejä , niin itse uskallan ehdottaa kotikenttääni. Ja tässä en tarkoita Peltoniemeä, vaan Kansallismuseoa. Järkkäisin opastetun kierroksen meidän hienoihin näyttelyihin. Lisäksi kierrättäisin taustatiloissa. Kaksi puusepän verstasta, joista toinen on 25 metriä maanpinnan alla. Miltä kuulostaa? Lisäksi voisi katsoa jonkun mielenkiintoisen kohteen lähialueelta. Seurasaari, Tamminiemi, Suomenlinna jne.

  Tykkää

 27. Rauhaisaa ja hyvää alkanutta vuotta Kolkun kylälle. Mukavaa on ollut olla kanssanne yhteistyössä. Surullista lukea Kekkosten luopumisesta, mutta näin se menee. T. Marjut Autio
  Ps. Jos muistatte, laitattehan viestiä, olemme yhteyksissä.

  Tykkää

 28. Pasasen Teemu kävi testaamassa Mökinahon pellolla olevaa latua. Teemun aika oli 2 minuuttia 16 sekuntia; Iivo hiihtäisi lenkin kuulemme noin minuuttiin. Tervetuloa itse kukin kokeilemaan.

  Tykkää

 29. Jouluiset terveiset kaikille näiden sivujen seuraajille! Viimeisen kuukauden aikana teitä on ollut Suomen lisäksi ainakin Ruotsissa, Tanskassa, Sveitsissä, Englannissa, Irlannissa ja USA:ssa. Laittakaapa merkintöjä ja omia terveisiänne tännekin päin, lumen ja jään keskelle!
  Ja jo tässä heti Jouluterveiset Tarmolle ja Saimille Boråsiin koko kylältä!

  Tykkää

 30. Terviisiä teältä kaupungista toivottelen teille Kolokkulaisille ja samoilla lämpösilla kaikille muillekkin tutuille ja tuntemattomillekin . Asunto ja asuminen teällä on ihan mukava , mutta nämä kanssa immeiset on täällä vähän huonoja keskustelu kumppaneita . Lähes kaikki ovat muistisairaita tai huonokuulosia , eli eivät elä tätä hetkeä . Piru kun ei saa ies politiikasta tingata kenenkään kanssa ! Pakko soittaa Peippolaiselle , seon senverran pöljä että heti peäsöö vänkäämään . Pukkaa joulua kovvaa vauhtia peälle ! Minulle vuojen pöljin juhla . Ensin penikkana joutui Issää lähtemään pakkoon kun riehui päissään , Myöhemmin ommaa akkaa samalla tavoin . Kahteenkymmeneen vuoteen eijoo tarvinnu joulua pelätä .Ihtesä kanssa kun oon toimeen tullu . Kaikesta huolimatta toivon teille Hyvvää Joulua ja toimeliasta Uutta vuotta .

  Tykkää

 31. Olipa taas mukavat ja hyvin järjestetyt hirvipeijaiset kylätalolla. Kiitokset emännille ja hirvimiehille. Peijaiset ovat hieno piristys muuten harmaaseen syksyyn. Menestystä hirvijahtiin jatkossakin!

  Tykkää

 32. Kohta puoleen pitäisi meidän kokouksessa päättää, tehdäänkö reissu ensi kesänä. Ottakaapa reippaasti kantaa reissun kohteeseen, ajankohtaan, hintaan jne. Toistaiseksi on tullut palautetta vähänpuoleisesti.

  Tykkää

 33. Kylällä on herännyt toiveita, että ensi kesänä 2020 tehtäisiin taasen yhteinen retki johonkinpäin Suomenmaata. Yhtenä suuntana voisi olla Varsinais-Suomi, Turunseutu ja Ahvenanmaa. Kohteina esimerkiksi Sarka-Museo, Turun linna/tuomiokirkko, Koroisten piispanlinna, Kakola/Funikulaari, Kuusiston linnan rauniot, Samppalinnan kesäteatteri, Ahvenanmaalla Maarianhamina, Kastelholman linna, Bomarsundin rauniot jne. 3-4 päivän retki heinä-elokuun vaihteessa. Yöpymiset Turun seudulla ja Ahvenanmaalla. Tavoitehinta 450 – 600 euroa/hlö riippuen ohjelmasta.

  Antakaapa palautetta ja esityksiä edellä mainitusta ja muista mahdollisista matkakohteista. Ja ennenkaikkea palautetta siitä, olisiko tuommoiselle retkelle lähtijöitä ensi kesänä?

  Tykkää

 34. Hyvää syntymäpäivää Pentille tv.Liisa ja Veikko Hartolasta

  Tykkää

 35. Kiitokset kuvagallerian koostaneelle. Vierähtipä tovi kun katselin ja tutustelin kuviin. Monille muistorikkaita kuvia.

  Tykkää

 36. Aika vaiherikas kesä alkaa kallistua lopuilleen. En tiedä kuinka moni FB-kaveri lienee selvillä että aikamoista rumbaa tässä on menty päivästä päivään. Tasavuosiakin tuli täyteen jo 17.4.2019 mutta synttärien juhliminen rajoittui vain lähipiiriin. Aion kuitenkin viettää jatkosynttäreitä kakkukahvien merkeissä Viitasaaren Kolkun kyläjuhlien yhteydessä la 20.7.2019 klo 15:00 alkaen Kolkun kylätalolla. Juhlassa on esillä videotallenne, joka valmistui keväällä nimellä ”Mehtäpena muistelee elämäänsä”. Löytyy Youtubesta:
  Osa 1/3,
  Osa 2/3,
  Osa 3/3
  Pyydän nyt. Älkää tuoko minulle lahjoja! Jos haluatte tuoda jotakin, tuokaa pieni rahalahja 90-vuotiaalle kyläyhdistykselle, jolle tunnen olevani kiitollisuuden velassa erityisesti elämäni alkutapaleen eväistä. Ei tartte ennakkoon ilmoittautua. Onpahan jännittävämpi nähdä, kuinka monta kavereista saan nähdä tuolloin Kolkulla.

  Tykkää

 37. Katselinpa kuvat vuoden 2008 kyläjuhlasta! Oli upeat juhlat,kiitos järjestäjille! Oltiin niin nättejä, vaikka ei enää niin nuoria🤗 teitä tervehtien Tyty ,Matin pikkusisko

  Tykkää

 38. Terveiset Kehä III:n sisältä. Lumet suli ja kevät tuli. Pääsiäisen aikoihin taas suuntaamme mökille. Saas nähdä kestääkö jäät västäräkkiä painavampaa olentoa. Aika näyttää. Lunta taisi tulla pilkkikisojen jälkeen reippaasti. No nyt on luvassa lämpimiä säitä, eli lumet ja jäät saavat varmasti kyytiä.

  Huomenna menee suvikiekot alle ja näyttää siltä, ettei tartte jännittää takatalvea, vaikkakin sellainenhan tulee usein yllättäen. Monenlaista kevätpuuhaa riittää mökillä. Lisäksi on tietysti Kevätseuranta ja retkeily. Kivimäellä ainakin makkarat täytyy käydä käristämässä. Kuka tietää, vaikka kyläilisin jossakin lähitaloista??? Mukava on taas lähteä mökille rentoutumaan muutamaksi päiväksi. Hyvää kevään jatkoa kaikille Kolkkulaisille ja muille Kolkkumielisille.

  Tykkää

 39. No niin! Terveisiä täältä Tampereelta Toveri Hulkkoselle. Hotelli Pihkurissa oli mukava muistella kesällä vanhoja asioita.
  Ensi kerralla jutellaan enemmän. Hyvää kevään jatkoa kuin myös kaikille Kolkkulaisille.
  T: Martti Kananen nykyinen Kumpulainen

  Tykkää

 40. Kovin on hilijasta näillä sivuilla ! Liekkö Kolokulla yhtä hilijasta ? Kijoittakaa nyt hyvät ihmiset vaikka terviisiä tänne .

  Tykkää

 41. 9.1.2019
  Jo vain oli kivasti päivitetty kuvagalleriaa, ihan sieltä nuoruuskuvista saakka. Kiitos!

  Tykkää

 42. Tottahan myö tää loppuvuos selevitään ! Mutta mie en ammu !

  Tykkää

 43. Nyt alkavat kotisivut olla teknisesti ajan tasalla. Viimeksi on päivitetty kuvagalleria. Käykääpä katselemassa nuoruuskuvia…

  Tykkää

 44. Hyvää Joulua ja onnellista uuttavuotta tämän sivun seuraajille !

  Tykkää

 45. Hohoi siellä facebookissa luurailevat ystävämme! Käykääpä välillä täällä kotisivuilla esittämässä toivomuksia ensi kesän kyläjuhlan ohjelmasta. Ja ennenkaikkea varatkaa kalenteriinne viikonloppu 20.7.2019 Kolkun kylätapahtumaa varten!

  Tykkää

 46. Olipa kylätalolla mukava tunnelma Koliman Erämiesten hirvipeijaisissa. Erityisesti on hienoa, että Erämiehissä ovat nuoret ottaneet tyylikkäästi vetovastuun. Ja emännille suuret kiitokset makoisasta hirvipaistista. Menestystä hirvijahtiin !

  Tykkää

 47. Jos et huomannut hirvipeijaisia koskevaa ilmoitusta Uutiset&tapahtumat sivulla, niin tässä muistutus: Koliman Erämiesten hirvipeijaiset pidetään perjantaina 26.10.2018 alkaen klo 19 Kolkun kylätalolla.

  Tykkää

 48. Hulukkonen on pois rivistä ! No eijoo huoku vielä lähteny , mutta olen siirtyny helepompaan asumismuotoon . Samalla on helepottanu Nerkin Martin ja Kekkosen Jorman huoli siitä että mitehän se Hulukkonen pärjää sen lumen seassa !
  Teällä nyt viikon asuneena en koe isosti valehtelevan jos sanon etten isosti tykkää ! Mutta minkäs mahat ?
  Mie vielä tarviin teitä kaveriksi kun sitä huushollia tyhjennettään . Osoitteeni on Penttiläntie 2 as 38 44500 Viitasaari . puh no 040 5220222 Olavi toivoo teille hyvää kesää !

  Tykkää

 49. Hei Jere ja muut. Isoluoto on lähellä Peurakiviä. Karkeasti Rantalansaaren pohjoispään suuntaan muutama sata metriä. Siinä on sellainen pienehkö pakka, joka on hieman koholle ympäröivästä pohjasta. Tarkemmin en nyt pysty koordinaatteja antamaan. Usein kesällä sillä kohdalla lillii joku vene. Ahvenen pilkintää uskoisin kalastajien sillä kohdin harrastavan.

  Tykkää

 50. Kesämökkiläiselle ja muillekin tiedoksi, että jäät lähtivät tänä vuonna Kolkkujärvestä 4.5.
  Viime vuonnahan jäiden lähtö venyi 21.5. asti. Tämänvuotinen ajankohta on tavanomaista keskitasoa,
  joskus ovat lähteneet jopa ennen vappua.

  Tykkää

 51. Mukava lukea Kolkun kalatarinoita!

  Mielenkiinnosta kyselen, että mitä paikkaa tarkoitatte Isolla luodolla? Kartasta en sellaista ole huomannut. Itselläni parhaat kalapaikat ovat olleet aina rantojen tuntumassa ympäri järveä.

  Vuosien saatossa olen käynyt muutaman kerran kesässä haukia virvelöimässä lähinnä järven eteläpäässä ja lukumääräisestihän niitä aina tulee aika paljon. Sattumaa tai ei mutta haukien keskipaino on minulla pienentynyt. Isoin hauki Kolkulta n. 10 v sitten oli 7,4kg mutta muut ovat jääneet 4kg:n alle ja 90% kaloista siis kilon kantturoissa. Mukavana yllätyksenä oli viime kesänä muutama sattumakuha soudellessa. Ahvenet ovat aina olleet aika pieniä.

  Tykkää

 52. Milloin Kolkku vapautuu jäästä keväällä 2018? Onko ennustetta tai tietoa tälle?

  Tykkää

 53. Jukka tuossa kyseli pilkkikisoista, niistä nyt tässä vähän viiveellä. Tämän talven kisat on nyt taakse jäännyttä elämää ja Reijo jo kertoi olosuhteista niin en siihen enää palaa. Jukalle täytyy kyllä todeta, et olisitpa tullut käymään niin olisit saanut ihan itse kokea miten mukava ja yhdistävä tämäkin yhteinen tapahtuma on.

  No, jäälle suuntasi 20 henkilöä kalankiilto silmissä ja heistä 12 sai saalista, yhteispaino 1kg 658 g.
  Se kiertopalkinto sitten tosiaan komeilee Peltoniemen Reijon kaapin päällä, ainakin ensi talven kisoihin asti.

  Mökkihän meillä on pieni ja lunta oli pihassa paljon, mutta hyvin me sinne mahduimme. Kiitos kaikille ja erityisesti
  Jarille lumenaurauksen talkooavusta.

  Hyviä ja aurinkoisia kevätpäiviä ihan jokaiselle toivottaa Paavo ja Marja-Leena

  Tykkää

 54. Niin…. tuo edellinen juttu ei sitten ollut aprillipila, vaikka moni sitä niin toivoikin. Joka kerta kun olen osallistunut kisoihin, niin sijoitus on noussut. Eli miten käy ensi talvena. Jää nähtäväksi.

  Tykkää

 55. No, nyt kun sitä Jukka kyselet, niin on pakko tunnustaa, että voittaja oli Peltoniemen Reijo. Eli voitto kotiin. Sää oli kyllä mainio. Olosuhteet jäällä haastavat. Lunta ja vettä jään päällä. Kalat olivat todella nirsolla päällä. Johtuen varmaankin runsaasta lumesta. Käytin koko kilpailuajan tehokkaasti kalojen narraamiseen. Se oli vissiin oikea taktiikka, koska ylisosiaalisena ihmisenä kalastus olisi jäänyt kakkoseksi, jos olisin jäänyt sinne, missä suurin osa kisaajista oli. Porasin kuusi reikää ja kalat tulivat kolmesta reiästä. Yhteensä 12 kpl. 9 ahventa ja 3 kiiskeä. Painoa en muista, mutta reilusti alle puolen kilon jäi.

  70-luvulla tuli pilkittyä kotijärvellä aikas paljon. Eli oli hienoinen kotikenttäetu. Silloin tuli käytettyä morreja, joka on hyvä viehe huonolla syönnillä. Muutenkin Kolkku on melko kitsas pilkkijärvi varsinkin, kun on lunta jäällä.

  Kiitokset vielä Leivon isäntäväelle kisojen järjestämisestä. Sekä kiitokset kaikille mukana olleille. Yhteisöllisyys on voimavaramme. Huomenna suunnistamme kohti kehä3.

  Tykkää

 56. Mitenkähän kävi pilkkikisoissa? Kuka voitti ja minkälainen oli saalis?

  Tykkää

 57. Lähes v…..tuttaa kun hävittiin luutalätkän MM kisat siten että loppu tulos oli Bronssi ! Toisaalta olihan siellä muitain jotka tavoitteli voittoa peräti kuusi joukkuetta . Joukkueen henki oli sellainen pelijen jäläkeen että , ens vuoa katotaan kelle poika kuuluu ? Hulukkonen kiittää joukkueen sitoutumisesta ! Olette hienoja poikia ! Teijän kanssa on hieno olla !
  Mahtavaa Kolokun Mulauttajat !

  Tykkää

 58. Onnea vaan Kolkun joukkueelle. En valitettavasti pääse paikalle, mutta lupaan olla hengessä mukana.

  Tykkää

 59. Het silleen sanoi Hakalan Pauli ! Kyllä myö Kolokkulaiset pelataan LA 17 ,3 klo 10,00 luutalätkää Aikon kartanolla ! Ja ylleesä myö ei lähetä häviämmään ! Nyt onkin erikoinen tuo pelipaikka , sillä siellä onkin muutain oheis ohjalmaa !
  Tää on tärkiä ottelu Hulukkoselle ?? Sitä ei tartte kotio taluttaa , on meinaan nii hyvä joukkue , että kyllä poijat Cousista huolen pittää ! Tulukeahan kannustammaan Kolokun mullauttajia !

  Tykkää

 60. Kevät-terveiset Turust !! On hauska kuulla et järjestätte kesätapahtuman. Toivotaan et kaikki kynellekynevät tuleevat
  juhlimaan .

  Terveisin: Hiekkapuron Eila !!

  Tykkää

 61. Hei. Jututkin äitiäni tuosta tappajahauesta. Muisti kyllä Posti Kallen saaneen sen 12 kgn hauen, mutta aikaa ei muistanut. Kalle saattoi saada melko monta isoa haukea. Näin arveli Laina. Itsellä ei ole kymppi mennyt rikki Kolkusta saadulla hauella. Vajaa kolme vuotta sitten sain jerkillä (eräs uistintyyppi) laiturin päästä 102 cm: hauen. No tuosta vähän pienempiä on tietysti tullut. Yleisin koko kuitenkin siellä kilon paikkeilla.

  Joskus 70-luvun alkupuolella saatiin veljien kanssa 4 kg: n made täkykoukulla talvella.

  Tykkää

 62. Siis juuret ovat Kolkulla. Tämä Samsung satuilee välillä omiaan. Vantaa vaikenee toistaiseksi. Eli hyvää yötä.

  Tykkää

 63. Hei vielä. Jäi sanomatta tuossa edellisessä viestissä, että kyllä se isoluoto on vieläkin hyvä kalapaikka. Usein siellä näkyy joku onkivan veneestä kesällä. Olen joskus 80- luvun alussa saanut talvella ison saaliin ahvenia.

  Joskus 70- luvun puolivälin paikkeilla olen saanut Peltosaaren eteläpäädystä heittämällä pikkulipalla noin 50 isoa ahventa. Oli sellainen ajoparvi, josta ei noussut yhtään pientä. Homma karkasi käsistä ja meni tovi, kun kalat oli siivottu yöllä. Syönti loppui, kun kaikkein suurin ahven pääsi karkuun.

  Samassa paikassa, eli eteläpäädystä oli koho-ongessa suuri ahven kiinni. Väsyttelin sitä pitkään, mutta sekin karkasi. Siskon mies Paavo oli mukana. Paavoa harmitti ihan vietävästi kalan karkuutus. Itse selvisi pienemmillä, henkisillä valtioilla.

  Terveisiä muuten Kanasen perheelle. Juuret ovat Kinkulla ja sinne mieli halajaa. Pääsiäisenä taas varoitus ahvenille. Täältä tullaan.

  Tykkää

 64. Hei. En ole kuullut tuosta Matalamäen Kallen tappajahauesta. Voinee olla kyllä totta. Kalle oli julmettu kalamies. Kalasteli paljon juurikin tuolla isoluodolla 60 ja 70 luvulla. Tietäisiköhän Koposen Anni. Pitänee kysäistä. Kysäisen myös omalta äidiltäni, jolla olisi ollut ehkä suora näköyhteys tapahtumaan.

  Kuului ainakin meillä ruokapöytään ympäri vuoden. Lähinnä hauki, made ja ahven, mikä on mielestäni yksi parhaimpia ruokakaloja. Muikku tulee samalle viivalle. Muikkukannat ovat vaihdelleet Kolkissa todella paljon. Kun olin pikku pojankossi, niin laskettiin isän kanssa muikkuverkko ihan siihen saunarantaan. Saaliina tuli isoja muikkuja. Ehkä joku 10 kpl. Mutta ne olivat isoja. 80- luvun muikkukantojen kasvu lienee seurausta jostakin istutuksista. Näin ainakin muistan kuulleeni, että olisi Koko maata nuotattu ja siirretty Kolkkuun. Pitäneekö paikkansa?

  Tykkää

 65. No terve Kolkun kalamiehille. Mahtaakohan tämä huhu pitää paikkaansa, että tämä Posti-Kalle olisi postin haku reissullansa Peltoniemen ja Peipon väliltä vetouistellut 12kg tappajahauen? No ehkä Peltoniemen Reijo muistaa tämän kaikkein parhaiten.
  Sitten vielä pieni selvennys tuohon velipojan ahveneen, kysymyksessähän oli velipoika Alpo ja sukunimi Kananen. Aamu oli hieno ja Kolkunjärvi oli peilityyni ja aurinko oli juuri nousemassa Matalamäen takaa. Minun tehtäväni oli onkia sieltä Peltoniemen saaren päästä särkiä ja särjet ongittiin syöttikaloiksi, suunta oli Isolleluodolle. Mahtoi siellä olla isä Eemelillä hyvä silmä, koska se näki että järven pinta kuhisi pikkukaloja ja hän sanoi että tuossa on ahvenen syönti, soudettiin paikalle ja ankkuri äkkiä pohjaan. Ukko leikkasi nämä särjet moneen osaan ja ne pantiin pohjaongen koukkuun. Pohjaongessa oli niin sanottu karhulanka, lyijypaino sekä isonpuoleinen koukku. Pohjaonki oli puolimetriä pohjasta ylöspäin ja sitten alkoi ahventen lappaminen veneeseen. Lähemmäs puolikiloisia nousi lähemmäs kymmenen kappaletta ja sitten jysähti isompi Alpon onkima, sehän oli se 1.4kg josta aiemmin mainitsin. Mutta kuinkahan iso tämän kaveri oli, koska tämän karhulanka ei kestänyt tämän painoa vaan napsahti poikki. Tämä on arvoitus.
  Kyläkauppias oli siellä 100m päässä ongella. Olisikohan ollut tämä Mehtä-Penan mainitsema Unto Hämäläinen? Hänen kalakaverinsa saattoi olla Tikkasen Kalevi taikka Erkki, en muista. Tämä kyläkauppias joka sai pitkäsiimalla 1.8kg ahvenen ja tämän ahvenen on täytynyt ainakin minun silmissäni muistuttaa muinaishirviötä.
  Hyvää kalaonnea vuodelle 2018 Kolkunjärvelle! Hyvää kalaonnea myöskin Leivon Paavolle ja Peltoniemen Reijolle!

  PS: Menkää Isolleluodolle

  Tykkää

 66. Hei. Minäpä pärräytän Ollille. Kohtamiten.

  Olihan joku saanut niin suuren kalsaaliin, että oli pitänyt metsäpalo sytyttää, jotta pysty paistamaan kalat. Ja samainen ukko oli kuulemma saanut niin suuren hauen, että olivat viikon syöneet sitä ja oli sittenkin vielä karannu.

  Tykkää

 67. Ei mulla oikein mittää kunnon asijoa oo . Mutta kuulin öylön semmosen jutun etten sitä pysty sisälläni pitämään .
  Korhosen Heikki oli ampunu soan jäläkeen 18 kilosen rusakon Kumpumäellä . Siitä oli tullu hevosrekkeen hyvä välly !
  Viime kevväänä jälistin tuota Peltoniemen Reijoa pilikkikisoissa . Oli senverran lunta jeällä etten siellä rollaattorilla peässy sen luokse ja Peippolainen ei ottanu minua kelekkaasa ? Minä en varmaan enneä Reijoa tuntis muuten kuin kävelytyylistä . Sillä Kaikki Vilikin perilliset kävelöö samallalailla ! Mutta kuka niistä on Reijo ? Mulla ois semmonen puhelin numero kun 040 5220222 jos on palakkoa sen verran että pystyis 3 min puhelun soittamaan nii pärräytäppä pirruutas !

  Tykkää

 68. Hei. No minullahan oli viime keväänä iso kiinni Peltosaaren päässä. Vähän matkaa nousi, mutta hätäpäissäni vedin koukun suoraksi. Oli oikeasti laatukoukku, joten ei ollut pieni sintti. Pikkusen harmitti, vaikka olin saanut muutaman karkeamman kokoluokan assun. On kasvanut lisää kokoa, joten jos saan sen nyt keväällä, niin ei tartte pistää lapinlisää. Pilkkikisoja odotellessa.

  1,8 kg on kyllä ahveneksi jo melkoinen köllikkä.

  Tykkää

 69. Se oli kova ongella käymään Hämäläisen Unto jota kai tarkoitat Houkutteli mminutkin kerran ongelle Kolimalle.

  Tykkää

 70. Tietääkseni kylän kauppias kalakaverinsa kanssa on saanut -50 luvun loppupuolella Iso-Luodon tuntumasta pitkällä siimalla 1,800 kg painoisen ahvenen.

  Oma suurin ahven 1,340 kg on saatu myös -50 luvun loppupuolella katiskasta Peltosaaren lähettyviltä.

  Talven 2017 suurin verkko ahven oli 885 g. Kesä pilkkiongella tulee joka kesä 600 – 700 g ahvenia, mutta se
  ”ISO ” vielä odottaa ottiaan…

  Kalastusterveisin Paavo

  Tykkää

 71. Hei. No kyllähän minuakin kiinnostaisi tietää kuinka suuri ahven on saatu Kolkkujärvestä. Itse olen kalastellut ahvenia jo 60 luvulta lähtien. Lähellä kilon maagista rajaa olen ollut, mutta kun ei ollut kunnon vaakaa, niin ei ole varmaa tietoa itse saamastani suurimmasta ahvenesta. 70- luvulla tuli kalastettua ahvenia mm. kutuaikaan verkoilla ja katiskoilla. Verkot olivat 45-50 mm. joten ihan pikkusinttejä niihin ei jäänyt. Useimmat olivat 400-800 grammaisia, mutta myös isompia oli joukossa.

  Myös elo syyskuu oli hyvää aikaa ahvenen pilkkimiselle. Ahvenet alkavat kerääntyä karikkojen liepeille, josta niitä on helppo pyydystää. Joskus, kun oli oikein hyvä syönti, niin äkkiä tuli useamman kilon saalis kookasta ahventa. Silloinkin suurimmat alkoivat lähennellä kilon rajaa.

  Myös pienillä vaapuilla on tullut viimevuosina ahvenia. Ihan kiitettävästi on tullut, mutta ihan kiloon ei ole päästy.

  Norjassa ja Ruotsissa retkeillessä ja kalastaessa olen saanut yli kilon painoisia ahvenia. Lisäksi myös 80- ja 90- luvulla tuli kalastettua merellä, Emäsalon eteläpuolella, lähellä Porvoota oli tosi hyvät ahven apajat. Nykyään taitaa olla toisin.

  Vielä kysyisin, että kuka tuo mainittu veljesi on ja millä pyyhkeellä tuo 1,4 kg: n ahven tuli

  Tykkää

 72. Entisenä kalamiehenä olisi mukava tietää, että mikä oli suurin ja ahven joka kolkun järvestä nostettiin? Olisi mukava tietää painot ja mitat. Velipoika nosti 1.4kg ahvenen, joka punnittiin kolkun osuuskaupalla 50-60 vaihteessa

  Tykkää

 73. Otamme suurin sydämmin vastaan tervehdykset onnittelut sun muutkin kannanotot entisiltä Kolokkulaisilta , tottakai muiltakin ! Kanasen Markulle tiedoksi että kyllä lähettämäsi kuva on minun sähköpostissani !
  Hyvää uutta vuotta kaikille .

  Tykkää

 74. Hyvää loppuvuotta kaikille Kolkkulaisille ja kylän sivujen seuraajille😍 Peltoniemen Reijo😀

  Tykkää

 75. Terve kolkkulaiset! Mukava katsella näitä sivuja ja olla hengessä mukana. Kävimme kesällä Kolkulla ja tapasimme Hulkkosen Olavin sekä Sinikan ja Martin kaupan nurkilla. Lupasin lähettää Olaville valokuvan mutta ei ole mitään tietoa saiko hän sen. Kiitos Sinikalle ja Martille joulukortista! Hyvää joulua kaikille, toivoo Markku ja Merja Akaasta.

  Tykkää

 76. Rauhaisaa joulun aikaa kaikille kolkkulaisille lähellä ja kaukana. Kiitokset näiden sivujen ylläpitäjille! Terveisin Riitta ja Reijo Räsänen

  Tykkää

 77. Hyvää joulua ja onnellista uuttavuotta Kaikille tutuille ja tuntemattomille kolkulle Toivoo Saimi jaTarmo Boråsista

  Tykkää

 78. Nythän näyttää että ainakin vanhat Tarinapalstan tarinat löytyy täältä vaivattomasti. Luin juuri vanhimpia tarinoita. Enpä omiakaan töherryksiä enää edes muistanut. Kiinnitin huomiota että monia tarinoita kommentoitiin runsaasti. Niinpä suosittelen omaa tarinaani Joululta 2007
  Syttykööt Jouluvalot. Sen myötäHyvää ja Rauhallista Joulua Järvenpäästä!

  Tykkää

 79. Hyvää joulua ja hedelmällistä uuttavuotta kaikille sivujen seuraajille !

  Tykkää

 80. Kokeilin laittaa jutun uudelle tarinapalstalle. On aika monimutkaista tuo sähköpostilla pelaaminen… Mutta mopon hinnalla ei saa automaattimersua. Koetetaan opetella.

  Vastaus:
  Ikävä kyllä tämä uusi sisällönhallintajärjestelmä ei oletuksena muita ratkaisuja tähän ongelmaan tarjoa. WordPressiin on toki saatavilla jos minkälaista lisäpalikkaa, mutta ikävä kyllä käyttämämme palvelutaso ei mahdollista lisäosien asentamista. Turhan kalliiksi menisi. Koitetaan pärjätä tällä. Tarkensin tarinapalstan oheistusta. Niiden avulla pitäisi onnistua. Tsemppiä! 🙂

  Tykkää

 81. Hei Täältä Kehä 3. vierestä. Hyvää itsenäisyyspäivää ja riemullista satavuotisjuhlaa.

  Tykkää

 82. Sitä minä aattelin että pittää laittoa tätä kautta Itsenäisyyspäivän ( 100 v ) tervehdys kaikille Kolokkulaisille !
  Semmonen häveriikki tapahtu Hulukkoselle että unohti yhistyksen syyskokkouksen täyvellisesti ! Onhan nuo osanna tehä suhtkot hyvijä peätökiä iliman minuakin . usseammin tahtoo olla niin että ovat apilan lehen muotosia nuo peätökset jos en oo paikalla . Kuitennii ovat valinnu minut vielä johtokuntaan ! Sekin on vähä nii että Kolokulla alakaa olla vaihtoehot vähissä ? Tuo matka tuonne Venäjälle ois mukava , koittakaahaan ruveta kerreämään porukkaa kassaan
  Kannaksella kuulema pysähyttään . Siinä myö kyllä tapellaan , anetaan Venäläisille turpiin 100 vuotisen itsenäisyyven kunniaksi ! Sitte minä kiitän kunnijoittain Mökinahon Anttia että teit näin suuren työn näitten sivujen uusimiseksi ! Samalla rakensit uuven kodin , ja nätin semmosen . ONNITTELUT ! Täältä tähän tv Olavi ja Lola .

  Tykkää

 83. Tänne toivomme toiveita ja vinkkejä ensi kesän kesätapahtumasta ja retkestä. Toiveita voit esittää nimellä tai nimimerkillä. Retkelle pääsevät mukaan kaikki halukkaat niin omalta kuin naapurikyliltä. Etusija on tietenkin Pvy:n jäsenillä ja jäsenten matkan hintaa tuemmekin pvy:n syyskokouksen päätöksen mukaisesti 50 eurolla /jäsen.
  Jos tuntuu siltä, että haluat esittää palautetta tai toiveita muuten kuin näin vieraskirjassa, voit lähettää sähköpostia vaikkapa minulle osoitteeseen jukkapekka.paananen@gmail.com.

  Tykkää

 84. Ja ilmassa oli ”suuren urheilujuhlan tuntua” varsinkin silloin, kun käytiin vuoroin hiihtokisoissa Kuorikosken koululla ja he vastaavasti Kolkulla. Kevätatalvella vuonna 1962? oli kolkkulaisten vuoro vierailla Kuorikoskella. Kisoihin ei lähdetty ihan kylmiltään, harjoituskilpailut pidettiin ensin kotikoululla. Kuorikoskelle lähdettiin kisapäivänä aamuvarhaisella Koivuharjun Sepon hevoskyydillä. Matka kulki Sammalismäen kautta kämpälle ja sieltä Kuorikosken koululle. Ensin tutustuttiin suksilla kisalatuun ja tarkastettiin suksien voitelut. Kova kuhina kävi ennen kisaa ylimmän sarjan voitosta: Kuorikoskella oli asettaa ykköstähtenä ladulle Puralan Harri ja Kolkulla Junus Topi. Huoltoryhmät testasivat suksia ja yleisö odotti malttamattomana, miten kisassa kävisi. Kun kuuman sarjan hiihtäjät sitten lähtivät lunta pöllyttäen matkaan, kävi ilmi, että Topin toisen suksen side petti ja suksi karkasi hankeen. Topi ei jäänyt kyselemään huollolta uutta suksea, vaan tempaisi irronneen suksen toiseen käteensä sauvan kanssa samaan nippuun ja jatkoi sivakointia yhdellä suksella ja toisella jalalla potkien – ja voitti koko kisan. Jonkinmoista diskauksen ehdottelua kuului Kuorikoskelaisten puolelta, mutta ilmeisesti jury ei ottanut ehdotusta edes pohdittavaksi…

  Tykkää

 85. Muistaakseni Kolkun kansakoululla oli hyviä hiihtokilpailuja Koiviston aikana. Kisa oli kova varsinkin Junusen Topin kanssa mutta ainakin yhdessä kilpailussa tuli sauvanisku perseeseen ohitustilanteessa. Sekunteja meni hukkaan ja minuuttikin.
  Jälleen hävisin Topille.

  Tykkää

 86. Terveisiä Järvenpäästä. Aina silloin tällöin on tullut vielä jotain kirjoiteltua. Itse asiassa menin syksyllä Järvenpään opiston Villit Sanat kirjoituskurssille. Laitoin tänään Fb sivulleni jossa on sivusivu ” Mehtä-Penan Tarinapaja ”Novelliharjoitustehtävän” jolle laitoin nimeksi AIKA ON
  Siinä voi olla jotain jota Kolkkulaiset tunnistavat. Nämä tarinat on minulla levällään kun Jokisen eväät mutta yritän pikkuhiljaa kasata niitä tämän tarinapalstan alle. Sieltä voi käydä kurkistamassa jos kiinnostaa. Aikamoisia vaikeuksia minulla tään digitekniikan kanssa.Mitään ei enää opi.Hyv’ää Adventin ja Joulun aikaa.

  Tykkää

 87. Haloo Kolkkulaiset, Kolkkuhenkiset, entiset ja nykyiset asukkaat, sukulaiset, sekä kaikki muut. Oletteko pienen tauon jälkeen siirtyneet muihin somen sovelluksiin. Nyt ajatuksia ja kirjoituksia tännekin! 😉

  Tykkää

 88. Vieraskirjan ulkoasua ja toiminallisuutta yksinkertaistettu toiveiden mukaisesti.

  Tykkää

 89. Toimisiko tämä vieraskirja paremmin, jos uusin viesti olisi aina ylimmäisenä. Olisko mahollista?

  Tykkää

 90. Tämä uusi vieraskirjalook ”haittaa” vähän tällaisen papparaisen osallistumista keskusteluihin. Ehkä tästä vielä päästään mukaan kuvioihin, kun keskustelut pääsevät vauhtiin.

  Tykkää

 91. Hieno homma. Joo-o… Ei taida näkö ainakaan parantua. Eli sama vaiva, kuin Jukalla. Varsinkin kun lukee mobiilista pääsääntöisesti näitä viestejä. Oltiin pari viikkoa sitten viimeksi mökillä. Kivaa oli. Rapsakkaa syyssäätä oli tarjolla. Hyvää syksyä ja joulu tulla jollottaa😀

  Peltoniemen Reijo.

  Tykkää

 92. Viestejä vieraskirjaan voipi nyt laitella. Ja kotisivujen kehittämisideoita toivotaan kovastikin.
  P.S. Tänne voit toki kirjoitella nimimerkilläkin, jos et halua nimellä kirjoitella. Tosin epäasialliset
  viestit poistetaan, joten jatketaan positiivisessa ja rakentavassa hengessä, eikö niin 😉

  Itselläni näin vanhana ja huononäköisenä olisi toive, että teksti voisi olla tummempana niin ei
  tarvitisisi pinnistellä lukemisen kanssa.

  Tykkää

Lisää viesti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s