Uutiset & tapahtumat

Uutiset & tapahtumat

************************************************************************************

Hirvipeijaisiakaan ei sitten pidetä tänä syksynä !

Koliman Erämiesten hirvipeijaisia ei koronatilanteen vuoksi tänä syksynä pidetä. Viitasaaren Riistanhoitoyhdistyksen suosituksesta näin tekevät todennäköisesti myös kaikki muutkin Viitasaaren hirviseurueet.

Toiveissa on, että Koliman Erämiesten hirvipeijaiset voitaisiin järjestää ensi kesänä vaikkapa yhdessä kylän kesätapahtuman merkeissä.

Elovenalla vauhtia Tour De Skiille

Pasasen Teemu piipahti perinteiseen tapaansa joululomallaan Kolkulla. Joulupäivänä Teemun oli jo pakko päästä suksille ja Mökinahon pellolta löytyi tarkoitukseen sopiva latu. Ei aivan täyttänyt kuulemma FISin maailman cup-kisoille asetettavia vaatimuksia, mutta  toki kelpasi kinkun sulatteluun.

Latujen tarkastus

Haastelun lomassa paljastui, että suomalaisella Elovena- kaurapuurolla on merkittävä rooli lähipäiviä alkavalla Tour De Ski- kiertueella. Teemu pakkaa jälleen Tapaninpäivänä kamppeensa matkalaukkuun ja lentää Müncheniin, josta ajaa Suomen joukkueen pakettiautolla edelleen Zürichiin ja ottaa sieltä lentokentältä mukaansa Suomen miesten hiihtojoukkueen. Mukana autossa on muiden huoltotarvikkeiden joukossa myös laatikoittain Elovena-kaurahiutaleita.

Kaurapuuro ja erityisesti Elovena- kaurapuuro ja sen resepti ei ole kovinkaan tuttu Keski-Euroopan majoituspaikoissa, joten Teemu on tuttu näky hiihtojoukkueen majoituspaikkojen keittiöissä antamassa Elovena- laatikon kera ohjeistusta hiihtojoukkueen aamupuuroksi: 5 litraa vettä, 2 litraa Elovena- kaurahiutaleita ja 2,5 teelusikallista suolaa. Ja näin suomen joukkue saa aamuksi tuttua ja turvallista kotimaista kaurapuuroa. Monelle suomalaishiihtäjälle tämä on aivan ehdoton juttu, muuten ei kuullemma suksi kulje.

Lauantaina aamupuuron jälkeen alkaa sitten tämän vuotinen Tour De Ski. Siellä suomalaisista Iivo ja Krista taistelevat Teemun mukaan aivan kärjessä podium- sijoituksista.

Alman hiihtovalmennusta

Kolkulla Suomen hiihtojoukkueen vastuuvalmentan ohjeistettavana oli tällä kertaa joukko tulevaisuuden hiihtäjiä. Tässä Alma Pasanen tekniikkaharjoituksissa.

************************************************************************************

Joulunaikaa Hiekka-ahon lypsykarjatilalla

Jouluaatto ja joulupäivä ovat karjatilalla työpäiviä. Arki ja juhla ovat navetalla yhtä ja samaa – perusrutiinit toistuvat jouluaamunakin. Näinpä myös Hiekka-aholla Kekkosen Tuula ja Jorma  suunnistavat navetalleen klo 4.30 jouluaamuna vuonna 2019.  Tämä on jo 33. joulu Tuulan ja Jorman yrittäjätaipaleella.

IMG_4633

” Joinakin vuosina aikaisemmin toimme navettaan jouluksi jopa joulukuusen ja lehmät saivat erikoisherkkuja jouluaamuna, mutta nykyään mennään joulunakin normaalin kaavan mukaan. Lehmät pikemminkin odottavat, että ne hoidetaan, lypsetään ja ruokitaan aina samaan kellonaikaan ja samalla reseptillä – poikkeukset näkyvät aina maitotankissa miinuksena”.

” Joululaulut soivat toki mukavasti navettaradiossa ja lehmätkin niitä kuuntelevat mielellään”.

IMG_4636

IMG_4589

Lue koko juttu tarinapalstalta.

***********************************************************************************

Pvy:n syyskokous laittoi vipinää kylään vuodelle 2020

Pvy:n syyskokous aiheutti yleisöryntäyksen Annin ja Eeron talolle Matalamäkeen. Iloisissa tunnelmissa 14 jäsenen voimin päätettiin räväkästä toimintasuunnitelmasta vuodelle 2020.

Normaalien syyskokousvalintojen (=entinen johtokunta jatkaa) lisäksi päätettiin mm. seuraavaa:
* kylän kotisivujen ja kylän facebook-ryhmän toimintoja nivelletään paremmin yhteensopiviksi; tavoitteena, että facebook-ryhmään suora linkitys kotisivuilta ja molemmat samalla aktiivisemmiksi; lyhyitä ja mielenkiintoisia juttuja lisää
* kesäiltaa olisi jälleen tarkoitus viettää kylätalolla perinteisin menoin lauantaina 11.7.2020 (nokipannukahvia, lettuja, makkaranpaistoa ja karaokea ym. mukavaa yhdessäoloa)
* kylätalolla kahdet häät
* kylätalon vesihuoltoa pyritään parantamaan
* kesäretkeä suunnitellaan tehtäväksi elokuun alussa; tavoitteena  kulttuurimatka Turun ja Helsingin seudulle pikkubussilla omalla porukalla.

Ja kaikki tämä pienellä jäsenmaksun korotuksella: uusi Kolkun pvy:n jäsenmaksu vuodelle 2020 on  20 €/talous.

***********************************************************************************

Kolkun pvy:n syyskokous Matalamäessä 24.11.2019

Kolkun pienviljelijäyhdistyksen syyskokous pidetään Matalamäessä Anni ja Eero Koposella sunnuntaina 24.11.2019 alkaen klo 19.00.

Käsitellään syyskokoukselle kuuluvat sääntömääriset asiat. Lisäksi keskustellaan kesätapahtuman ja kesäretken järjestämisestä. Tervetuloa!

***********************************************************************************

Hirvipeijaiset kylätalolla  25.10.2019

Koliman Erämiesten hirvipeijaiset kylätalolla perjantaina 25.10.2019 alkaen klo 18.

Maanomistajat, kyläläiset, kesämökkiläiset, naapuriseurojen jäsenet ja tietysti oman seuran jäsenet kaikki tervetuloa hirvipaistille!

—————————————————————————————————————————————–

Kesätapahtuma kylätalolla 20.7.

Lauantaina 20.7.2019 kylätalolla juhlitaan:

Juhlapäivä alkaa jo iltäpäivällä klo 15.00, kun Lehtolan Pentti kutsuu kaikki
entiset ja nykyiset kyläläiset, tuttavat, sukulaiset ja ystävät Kolkun kylätalolle
80- vuotissyntymäpäiväkahveilleen.

Illalla kylätalolla on perinteiseen tapaan kesäillanvietto nokipannukahvin, muurinpohjalettujen, makkaranpaiston sekä karaoken merkeissä.

Tervetuloa !

—————————————————————————————————————————————–

Pvy:n kevätkokouksessa päätettyä

Pvy:n kevätkokous pidettiin tänä vuonna Peipossa 28.4. Kokouksessa läsnä 7 jäsentä.

Perinteisten sääntömääräisten asioiden (vuoden 2018 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen hyväksyminen) lisäksi päätettiin, että kylätalolla järjestetään lauantaina 20.7.2019 illanvietto viime vuotiseen tapaan nokipannukahvin, makkaranpaiston, arpajaisten ja karaoken merkeissä. Ennen illanviettoa Lehtolan Pentti kutsuu kyläläiset ja muutkin syntymäpäiväkahveille sekä toivoo, että syntymäpäiviä tulisivat kylätalolle samalla juhlimaan myös muut tasavuosia tänä vuonna täyttävät entiset ja nykyiset kyläläiset.

Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin johtokunnan valmistelema klapikoneen vaihto uuteen vastaavaan koneeseen. Uuden konehankinnan myötä päätettiin korottaa klapikoneen käyttömaksua entisestä 40 eurosta/pv –> 50 euroon/päivä. Uudesta koneesta erillinen juttu tarinapalstalla.

—————————————————————————————————————————————–

Pilkkikisat lauantaina 6.4.2019

Kolkkujärven perinteiset pilkkikisat järjestetään tänä keväänä lauantaina 6.4.2019. Kokoontuminen Niskasen Maurin mökillä. Kisa alkaa klo 11 ja päättyy klo 14.

Kaikki tervetulleita mukaan !

Tässä tunnelmakuvia aikaisemmilta vuosilta:

Pilkkikuva Eero KoponenPilkkikisojen yhteiskuva

—————————————————————————————————————————————–

Sipukan peltoladulta Tour De Skiille

Mitäs Kolokulle kuuluu?

Näin on Jylhän Reijolla ollut tapana kysyä, kun Pasasen Teemu on kertonut käyneensä piipahtamassa kotipuolessa. Ei Viitasaarella, vaan Kolokulla. Hyvin on Teemu pitänyt syntymäseutunsa mainetta esillä vaikka käynnit ovat jääneet pariin kolmeen kertaan vuodessa.

Joulun alla 2018 istuttiin Tapiolan kahvipöydässä muistelemassa menneitä. Olisikohan ollut vuosi 1993, kun Kolkulle Peipon maastoon vedettiin latukoneella huippuladut piirikunnallisia hiihtokisoja varten. Hiihtäjiä, huoltajia ja yleisöä oli paikalla parisataa henkeä. Hiihtäjiä eri sarjoissa oli yhteensä yli 50 ja ajanotto tuloslaskentoineen tehtiin ensimmäistä kertaa tietokoneella. Ilmassa oli oikean urheilujuhlan tuntua.

Peipon-kisapaikat

Tässä Peipon peltoaukealla hiihdeltiin monet kisat vielä 1990-luvullakin. Hienoimmat kisat pidettiin silloin 1993. Nyt maisema näyttää paljon hiljaisemmalta.

” Noista lapsuuden ja nuoruuden kokemuksista se kai sitten lähti, mielenkiinto itse hiihtämisen lisäksi tulosten mittaamiseen ja valmentamiseen”, sanoo Teemu, joka on kohta kymmenen vuotta ollut mukana Suomen hiihtovalmennuksen etujoukoissa.

Lue koko juttu tarinapalstalta.

—————————————————————————————————————————————–

Pvy:n syyskokoukselta nuotit vuodelle 2019

Pvy:n syyskokous aiheutti jälleen yleisöryntäyksen Marja-Leenan ja Lassin mökille Laaninrantaan. Iloisissa tunnelmissa 11 jäsenen voimin päätettiin räväkästä toimintasuunnitelmasta vuodelle 2019.

Yhdistyksen klapikonetta päätettiin päivittää kuljettimen ja terän osalta niin, että ensi keväänä kylällä lentää  klapeja entistäkin rivakammin. Koneen ja telineen vuokrat pidettiin kuitenkin ennallaan, 40 euroa + 10 euroa/pv. Yhdistyksen jäsenmaksu, 15 euroa/talous ja muutkin käyttömaksut pidettiin myös ennallaan. Johtokuntaan vuodelle 2019 valittiin (suluissa varahenkilöt): puheenjohtajaksi Jari Jääskeläinen (Jari Kananen), jäseniksi Jorma Kekkonen (Aulis Hyvönen), Kimmo Roivas (Olavi Hulkkonen), Hannu Paananen (Lassi Paananen), Leena Huikari (Tuula Kekkonen) ja Jukka Paananen (Martti Nerg). Naistoimikuntaan valittiin kaikki kylän naiset.

Ja lauantaina 20.7. 2019 toivotaan kaikkien entisten, nykyisten ja tulevien kyläläisten ja kesäasukkaiden sekä vieraiden suuntaavan matkansa Kolkun kylätalolle: silloin järjestetään  jälleen (tai sitten vielä) kerran kylätapahtuma. Tapahtumaa halutaan erityisesti juhlistaa jollakin tavalla yhdistyksen 90-vuotisen toiminnan kunniaksi. Tosin juhlapuheita ja historiikkia juhlaan ei ole luvassa, enemmänkin nauttimista nykyhetkestä ja positiivisia näkymiä tulevasta.
Juhlien järjestämiseksi annettiin johtokunnalle vastuu ja valtuudet (ei kuitenkaan kovin paljon rahaa).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kolkun pvy:n syyskokous Laaninrannassa 25.11.2018

Kolkun pienviljelijäyhdistyksen syyskokous pidetään Laaninrannassa Marja-Leena ja Lauri Paanasella sunnuntaina 25.11.2018 alkaen klo 19.00.

Käsitellään syyskokoukselle kuuluvat sääntömääriset asiat. Lisäksi keskustellaan yhdistyksen 90-vuotisjuhlan ja kesätapahtuman järjestämisestä. Tervetuloa!

Hirvipeijaiset kylätalolla 26.10.2018

Koliman Erämiesten hirvipeijaiset kylätalolla perjantaina 26.10.2018 alkaen klo 19.

Maanomistajat, kyläläiset, kesämökkiläiset, naapuriseurojen jäsenet ja tietysti oman seuran jäsenet kaikki tervetuloa hirvipaistille!

Sellane ol’ Viipuri!

Viipurissa kaupungikierroksella

Lue matkaraportti reissusta tarinapalstalta.

Lauantaina 21.7. uistelukisa!

Perinteinen Kolkkujärven uistelukisa la 21.7.2018

Perinteinen Kolkkujärven uistelukisa järjestään tänä vuonna lauantaina 21.7.2018 klo 11-14! Kokoontuminen Järvenpään mökillä.

Kesätapahtuma kylätalolla

Kiitos kaikille kesätapahtumaamme osallistuneille! Ilta oli kaikin puolin onnistunut.

Kesätapahtuma kylätalolla

Tervetuloa niin läheltä kuin kaukaakin!

Viipurin ja Kannaksen kesäretki toteutuu!

Kolkun pvy ja Viitasaaren Tilausliikenne järjestävät 23.-25.7.2018 kesäretken Viipuriin ja Kannakselle. Matkaoppaana toimii sotahistorioitsijana K-S:n Reserviläispiirin toiminnanjohtaja, majuri evp Tapio Paappanen.

Viipurin keskusta (kuva: Saimaatravel.fi)

Kuva: Saimaatravel.fi

Matkalle lähdetään maanantaina 23.7.  klo 5.00 Kolkulta, josta jatkamme Viitasaaren ja Jyväskylän kautta Lappeenrantaan Nuijamaalle, jossa rajanylitys. Sieltä matka jatkuu Jääsken ja Antrean kautta Vuoksen rantaa pitkin Viipuriin. Majoittuminen hotelli Viipuriin, jossa illallinen.

Tiistaina 24.7. lähdemme aamulla heti Summaan, jossa talvisotakatsaus ja tutustuminen Mannerheim-linjan majoituskorsuihin. Jossakin välillä kevyt kenttälounas ja matka jatkuu kohteena Kuuterselän, Kivennavan, Siiranmäen, Äyräpään ja Vuosalmen taistelupaikat. Illaksi takaisin Viipuriin, jossa illallinen perinteikkäässä ravintola Espilässä.

Keskiviikkona 25.7. ajamme Tali-Ihantala- taistelupaikoille, missä myös yhteenveto Karjalan kannaksen ratkaisutaisteluista kesällä 1944. Viipurissa lounas Slovjanskaja Trapezassa ja mahdollisuus tuliaisostoksiin. Illaksi takaisin Jyväskylään ja Kolkulle, missä olemme noin klo 22.

Matkan hinta on 348 euroa, joka sisältää myös ohjelmanmukaiset ruokailut ja ryhmäviisumin. Matkan hinta tulee maksaa Viitasaaren Tilausliikenteelle viimeistään 19.6.2018 mennessä.

Mukaan jokainen tarvitsee vähintään 6 kk matkan jälkeen voimassa olevan passin.

Ryhmäviisumia varten jokaisen tulee täyttää Viitasaaren Tilausliikenteen toimistolla viisumihakemus viimeistään 19.6.2018 mennessä. Tässäkin yhteydessä tarvitaan voimassa oleva passi, josta otetaan kopio viisumihakemukseen.

Ilmoittautumisia voi tehdä Jarille  (p. 040-5683264), Jukalle  (p. 040-5419724, sp. jukkapekka.paananen@ gmail.com) tai Viitasaaren Tilausliikenteelle (p.020-75281001/ 0400-344400, sp. myynti@viitasaarentilausliikenne.fi).

Pvy:n kevätkokouksen muita päätöksiä

Pvy:n kevätkokouksessa 8.4.2018 päätettiin lisäksi, että järjestämme tulevana kesänä myös kyläläisten ja lomalaisten yhteisen illanvieton lauantaina 14.7.2018 kylätalolla. Ohjelma selviää myöhemmin kesän alussa.

Pvy:n kevätkokous sunnuntaina 8.4.2018

Kolkun pvy:n kevätkokous pidetään Hiekka-aholla Tuula ja Jorma Kekkosella sunnuntaina 8.4.2018 alkaen klo 19.00. Sääntömääräisten asioiden lisäksi päätetään Kannaksen-Viipurin matkasta 23.-25.7.2018 ja kesäillanvieton järjestämisestä 14.7.2018. Tervetuloa!

Nyt pilikille! Kolkkujärven perinteiset pilkkikisat la 31.3.2018

Kolkkujärven tämänvuotiset pilkkikisat järjestetään lauantaina 31.3.2018. Kisat alkavat klo 11.00 ja päättyvät klo 14.00 punnitukseen ja palkintojenjakoon. Kokoontuminen Leivon Marja-Leenan ja Paavon mökin rannassa. Tervetuloa!

Luutalätkää Aikon Kartanolla lauantaina 17.3.2018

Tämänvuotinen luutalätkäturnaus järjestetään Aikon Kartanolla Muikunlahdessa lauantaina 17.3. alkaen klo 10. Otteluiden lomassa monenlaista oheistapahtumaa makkaranpaistoa, saunomista ym. Illalla tanssit Nelvedon tahdissa. Tervetuloa kannustamaan!

Pvy:n syyskokouksen päätöksiä

Pvy:n syyskokouksessa päätettiin, että nykyinen politbyroo jatkaa myös tulevana vuonna: puheenjohtajana Jari Jääskeläinen, muina jäseninä Olavi Hulkkonen, Jorma Kekkonen, Hannu Paananen, Leena Huikari ja Jukka Paananen.

Jäsenmaksu (15 euroa/talous), kylätalon, astiaston ja teltan käyttömaksut pidettiin ennallaan, mutta klapikoneen käyttömaksua korotettiin 40 euroon/päivä (telineen kanssa 50 euroa/pv). Noillakin taksoilla budjetti viistää hieman miinukselle eli kestävyysvajetta täälläkin… mutta siitäkin huolimatta päätimme toiminnassa satsata uusiinkin kuvioihin (Kts. kesätapahtuma ja retki).

Uudet nettisivut tekeillä

Sivusto ollaan siirtämässä toiselle palveluntarjoajalle sekä uudelle alustalle, samalla sivuston toteutusta ja sisältöä siivotaan, yksinkertaistetaan ja muokataan helpommin ylläpidettäväksi. Myös nettiosoite muuttuu; uusi osoite on kolkku.fi. Kiitoksia kärsivällisyydestä.