Pärnun ja Saarenmaan reissu 2013

Jukka Paananen

Raportti Kolkun PVY:n Pärnun ja Saarenmaan reissusta kuvineen.

Maanantai 22.7.

Reissupäivä Kolkulta Pärnuun. Illalla kävimme tutustumassa kaupungin ruokaravintoloihin.

Tiistai 23.7.

Aamulla kaupunkikierros bussilla. Iltapäivällä tutustuminen KGB:n ja Neuvostojohdon entiseen lomakeskukseen Villa Adropoffiin. Paikan historia on nyt meillekin selvinnyt. Hienot puitteet on ollut siellä poliittisen eliitin lomailulle.

Kiitokset Tammelan Ritalle mahtavasta opastuksesta Pärnun seutuun ja historiaan!

Kolkkulaiset Virossa Villa Andropoffissa

Kolkkulaiset Virossa Villa Andropoffissa

Kolkkulaiset Virossa Villa Andropoffissa

Iltapäivä ja ilta nautittin lämpimästä ja aurinkoisesta Pärnun lomatunnelmasta.

Keskiviikko 24.7.

Reissu Saarenmaalle.

Kolkkulaiset Virossa Saarenmaalla

Kolkkulaiset Virossa Saarenmaalla

Kolkkulaiset Virossa Saarenmaalla

Kolkkulaiset Virossa Saarenmaalla

Kolkkulaiset Virossa Saarenmaalla

Kolkkulaiset Virossa Saarenmaalla

Illalla käytiin porukalla syömässä Pärnun jahtisataman Jahtklubilla.

Kolkkulaiset Virossa Pärnussa Jahtklubilla syömässä

Torstai 25.7.

Kotimatka

Kolkkulaisten Viron reissun kotimatka

Kolkkulaisten Viron reissun kotimatka

Kolkkulaisten Viron reissun kotimatka

Toveri Hulkkonen, 22.8.2013

Oli erittäin mukava Viron reissu. Äärettömän mukava porukka,ei tarvinnu hävetä kenenkään käyttäytymistä ! Mieliin jäävin paikka oli se KGP,n kesähuvila se herätti vaikka minkälaisia ajatuksia. Kun ajattelee että sinne ei ollu minkäänlaisia mahdollisuuksa päästä rahvaalla.

Se meteoriitti monttu oli kanssa melekonen, kylläkai se oli halkaisijaltaan yli 50 metriä ja syvyyttä yli 10 metriä on se ollu mossaus kun se on siihen tullu. Rakennus tyyli vähä ihmetytti kaikissa omakoti taloissa oli valtavan jyrkät katot, kysyinkin sitä siellä vastaus oli että eikö Suomessa tule lunta.

Tuulivoimala puistoja suuri määrä siellä meren rannalla ennen Saarenmaata. Metsät olivat hoitamatta.Onneksi Martilla ei ollu raivaussaha mukana hän olisi siellä vieläkin,onhan virossa raivaus miehiä mutta kun ne on täällä suomessa. Sitten pähkäilimme niitä heinäpaalia, niitä oli pelloilla tuhansittain ilman muovia? Se jäi selvittämättä.

Matkaoppaat oli erinomaiset. Välillä tuli huumoria, näin porukka pysyi hereillä eikä alkanu porinoimaan keskenään. Eräs juttu jäi mieleen joka meni näin. Opas kertoi että Virossa on paha alkohooli ongelma ja sen eteen tehdään lujasti töitä. Siellä on arvaus leikkikin jossa kysytää että mitä eroa on hautajaisilla ja häillä ? Hautajaisissa on yksi juoppo vähemmän.

One thought on “Pärnun ja Saarenmaan reissu 2013

Lisää viesti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s