Kaksosperimä jatkui

Raili Kananen, 1.11.2013

Kerronpa tässä kuinka Suuresuonmäestä (äitini sukujuuret) kaksosperimä on jatkunut tähän asti. Suurensuomäestä on tietoni mukaan tullut kaksosia Hiekkapuron Arttu ja Harjun Eeva, ja Lehtolan Penttillä oli kaksospuoli lukemani mukaan, hänen mummunsa avioitui Suurensuonmäen Albertin kanssa, ja minun äitini Nelman äiti Hilma os. Paananen on Suurensuonmäen Hermannin (Paananen) tytär. Nyt minun tytär sai keväällä kaksostytöt, ja Sirkka siskon tytär sai parin kuukauden perästä kaksostytöt. Myös äidin siskon Hilkkan(os. Paananen)pojalla on kaksoset. Sukututkimuksen mukaan myös äidin ensimmäisellä serkulla on kaksoset. Voihan näitä enemmänkin olla mulla ei le enempää tietoa. Ei kai sata prosenttisesti voi sanoa et on geeniperimää mut näin väitetään ja siltä tämäkin vaikuttais. Jääköön tämäkin Kolkun tarinoihin jälkipolville ja sukulaisille.

Lehtolan Pentti, 2.11.2013

Mielenkiintoista. Senverran korjaan nimeä että kysymyksessä on Hiekkapuron Aatami. Näille kaksosille Suurensuonmäen Ville antoi ikivanhat jo Raamatun alkulehdillä mainitut nimet Aatami ja Eeva. Olen tiennyt että olemme sukua keskenämme. Siis Hermannilla oli kaksi poikaa Ville ja Albert sekä ainakin yksi sisko Hilma joka oli siis sinun mummosi.

Lienekö Hermannilla ollut muitakin lapsia? Hermannilla on ollut veli Junnu ja tämä Lehtolan pirtti on ns, Junnun tupa jonka Albert siirsi tälle paikalle joskus 1930 luvulla. Liekö Junnu ja Hermanni olleet kaksosia sitä en tiedä?

Lehtolan Pentti, 2.11.2013

Vielä senverran että minun kasoisveljeni kuoli synnytyksessä. Jotain elonmerkkejä hänessä on ollut mutta ei selvinnyt elävien kirjoihin. Hän oli kuulemma minua isompi sillä minä olin alle puolitoista kiloinen, Tikka-Santra joka oli mukana synnytyksessä oli kai ehtinyt antaa ”hätäkasteessa” hänelle nimen Erkki. Joskus ajattelen millaista olisi ollut elää kaksoiveljen kanssa. Jotenkin olen vanhemmiten kaivannut etten ehtinyt nähdä pappaani Alberttia. Jotkut ovat väittäneet minua ´pappani oloiseksi. Tämmöinen muistelu sopii hyvin näin pyhäinpäiväaamuun.

S. Pukka, 2.11.2013

Tässäpä hieman lisää taustatietoa ja tarkennuksia.

Suurensuonmäen Herman Paananen (s.1847, k.1929, 81v) otti 19-vuotiaana vaimokseen Keiteleen Vuonamosta 24-vuotiaan Anna Maria Saastamoisen (s.1842, k.1914, 71v). Anna Maria sattui muuten olemaan Herman Saastamoisen siskopuoli eli Tikkalan Anna Lydia Pasasen täti. Niinpä Mäen Ville (Otto Wilhelm s.1872, k.1951, 78v) ja Tikkalan Anna (s.1891, k.1985, 94v) olivat serkuksia.

Hermannille ja Annalle syntyi kymmenen lasta joista Hilma (s. 1887, Paananen, Vauhkonen, Kumpulainen) oli nuorin. Hermannin aikuisiksi eläneitä poikia olivat Mäen Ville, Amerikan Matti ja Lehtolan Alapetti.

Juho/Junnu Paananen (s.1850, k.1925, 74v) oli Hermannin pikkuveli ja Junnun kuoltua ”Junnun tuvasta” todellakin tehtiin Alapetin ja Miinan perheelle Lehtola 1920-luvun lopulla.

Yhteenvetona vielä edellä mainitut ja muutamat muut mieleen tulevat Herman Paanasen jäljiltä löytyvät kaksoset:

Hilman isoveljen Villen (s.1872) jälkeläiset:
Villelle kaksoset 1908 (Aatami ja Eeva, Suurensuonmäki).
Aatamille (s.1908 kaksosena) kaksostytöt 1941 (elivät 2 kk).

Hilman isoveljen Albertin (s.1881) jälkeläiset:
Albertin tyttärelle (Kerttu s.1919) kaksospojat 1939 (Pentti ja Erkki).

Hilman isosiskon Sofian (s.1883; Pasanen) jälkeläiset:
Sofialle kaksostytöt 1925 (Ester ja Elsa, eivät jääneet henkiin).
Sofian tyttären (Auli P s.1918) tyttärelle (Aila s.1944) kaksospojat 1962.

Hilman (s.1887; Vauhkonen, Kumpulainen) jälkeläiset:
Hilmalle kaksoset 1915 (Leo ja Lea V, Lea eli vain 7 viikkoa).
Hilman tyttären (Hilkka K) pojalle kaksoset.
Hilman tyttären (Nelma K) tyttären (Raili) tyttärelle kaksostytöt 2013.
Hilman tyttären (Nelma K) tyttären (Sirkka) tyttärelle kaksostytöt 2013.

Lehtolan Pentti, 2.11.2013

Kyllä sitä tietoa näköjään löytyy kun osaa etsiä. Kuule Pukka! Haluaisin rekrytoida sinua tekemään juttuja myös tänne Seudun nettisivustolle.

Siellä on paljon kävijöitä. osoite on http://www.viitasaarenseutu.fi Kiitos näistä tiedoista kai nämä säilyy täällä. Ei kai ne amerikkalaiset ala näitä juttuja vakoilemaan kun siellä mainitaan tämä Amerikan Matti. Minulla on muuten kuva jossa poseeraavat Ville.Matti,.ja Alapetti

Raili Kananen, 3.11.2013

Olipa mielenkiintoista kuulla,et noita kaksosia on noin paljon., Ennen niitä kuoli synnytykseen, kun oli niin alkeellista, onhan se tänäpäivänäkin riskiraskaus.Meillä nyt meni odotus ja synnytys hyvin, isoja ja terveitä tyttöjä tuli,kuin myös Sirkan tytöllä.Sanotaan et kaksosraskaus hyppää yhden sukupolven yli mut ei näytä tässä suvussa pitävän paikkaansa, joku on sanonut myös et isän puolelta syntyis epäidenttiset (tyttö/poika) ja äidin puolelta identtiset (tyttö/tyttö ja Poika/poika) joka ei myös näytä pitävän paikkaansa. Olis mukava tutkia näitä kaksosjuttuja syvemmältikin.

Sari Koponen, 24.3.2015

Mummoni Mirjam Hytösen (o.s. Vauhkonen) isä oli Onni Vauhkonen ja äiti Hilma o.s. Paananen.

Mummoni sai kahdet kaksoset. Vuonna 1949 kaksospojan ja tyttären ja vuonna 1952 kaksostyttäret. Ovat elossa vielä. Seuraavat sukupolvet eivät ole kaksosia saaneet.

Onko jollakin tietoa Onni Vauhkosen juurista? Oli kuulemma suutari.

Helena Vauhkonen, 19.4.2015

Tässäpä Onnista tietoa jonkin verran: Onnin isä oli Wilhelm Johaninpoika Wauhkonen s. 22.03.1848. Onnin isoisä oli Johan Påhlinpoika Wauhkonen s. 24.01.1817.

Onnilla oli sisaruksia Hilma, Eliel ( minun isoisä), Saima ja Albert.

Olisin kiinnostunut saamaan lisätietoja eritoten Elielistä, jos jollakulla niitä olisi.

Lisää viesti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s