Kivikautinen asuinpaikka Kolkkujärven rannalla

Jukka Paananen, 3.12.2006

Ne, jotka ovat kiinnostuneita kylän esihistoriasta, voisivat käydä vilkaisemassa seuraavaa osoitetta: www.mikroliitti.fi/gallmj/kasp12.htm

Siellä sanotaan mm. seuraavaa: ”Kolimajärven itäpuolella on 5 km pitkä ja 1-2 km leveä Kolkku-järvi. Se on kuroutunut varhaisesta Ancylus-järvestä jo Pre-Boreaalikaudella. Aivan Kolkun nykyisen rannan tuntumasta tunnetaan pari asuinpaikkaa. Rannansiirtymisajoitusta ei voida käyttää, löytömateriaali on kvartseja ja luuta, paikalla on vahva likamaakerros. Asuinpaikka voi ajoittua koko esihistorialliselle ajalle, joskin löytömateriaali tuntuu kivikautiselta. Paikka on erittäin viehättävä, kalliorantainen matala tasanne, jonka erottaa mantereesta vetinen suo.”

Olisikohan kenelläkään tarkempia tietoja, missä tämä mainittu kivikautinen asuinpaikka sijaitsee?

Panisin aika paljon paineita Krookin Jussille tässä asiassa – sinä kun olet asiantuntija näissä asioissa ja asut todennäköisesti kesäisin aivan em. kivikautisen asuinpaikan tuntumassa; näin epäilisin?

Lisää viesti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s