Ideoita Kylätalon tulevasta käytöstä

Jukka Paananen, 27.9.2007

Kylätalon avoimet ovet -päivässä keräsimme osallistujilta toiveita kylätalomme tulevasta käytöstä. Koska tuohon tilaisuuteen pääsi vain osa niistä ihmisistä, joita kylätalomme voisi palvella, esitän, että tällä palstalla voisivat muualla asuvat kesäkolkkulaiset tuoda esiin ideoitaan. Mitä Kolkkujärven rannalla viikonloppuisin ja kesäisin asuva toivoisi kylätalon puitteissa tapahtuvan? Rohkeasti ideoita vaan tälle palstalle – ja kommentteja esitettyihin ideoihin.

Antti Paananen, 27.9.2007

Elokuvafestivaalit vois olla hyvä idea. Itse olisin ainakin mielenkiinnolla mukana järjestämässä moisia. Etenkin nyt kun asialliset tilat ja puitteet tapahtumalle ovat olemassa. Multa löytyy kotoa Jyväskylästä kohtalaisen järeä kotiteatterilaitteisto, jota voisin mielelläni lainata tilaisuutta varten. Korvauksetta tietystikin. Ja jos näyttää että kiinnostusta riittää, tästä voisi tehdä vaikkapa joka vuotisen perinteen. Kolkun Vilimivestivaalit. Ajattelin että tapahtuma voisi olla useamman päivän mittainen, ja elokuvia näytettäisiin vaikka kellon ympäri. Elokuvat voisivat olla esim. kotimaisia klassikoita, putkeen esitettäviä maalaiskomediasarjoja, mielenkiintoisia dokumentteja, tai yöaikaan miksei myös kauhuelokuvia hurjalle nuorisolle. Miltä maistuu idea?

Riikka Nerg, 29.9.2007

Vilimivestivaalit kuulostaa erittäin hyvältä idealta. Kannatan ehdottomasti! Varsinkin, jos Antti kehtaat kotiteatterilaitteistoa tuohon käyttöön tuoda. Ideaali tilanne olis että kaikille löytyisi jotain mielenkiintoista katsottavaa. Ja eikös tuo hurja nuoriso viittaus tarkoita sitä, että yläikärajaa elokuvien katsomiseen ei ole? Alaikärajoista tietenkin on hyvä pitää kiinni.

Teija Rosenqvist, 29.9.2007

Kannatettava idea tuo elokuvavestivaali – kyllä kiinnostaa. Riikallakin oli ainakin tuoreimman Seudun mukaan jotain ideantynkää, laita ihmeessä tännekin näkyviin!

Entäs saappaanheittokilpailut? Tai Kolkun olumppialaiset, jotka voisi sisältää muitakin mieluummin vähän niinkuin leikkimielisiä lajeja. Kaiken ikäisille, kokoisille ja kuntoisille sopivia, joissa ei vedetä veren maku suussa. Ja mitalijuhlat päälle.

Tarja Toijanaho, 29.9.2007

Antin ja Tellun ehdotukset ovat hyviä.Saappaanheittoa plus muita leikkimielisiä kisailuja kannatan ehdottomasti.

Itselläni olisi mielessä sellainen vanhusten virkistyspäivä jossa olisi esim. tuolijumppaa, yhteislaulua sekä tarjottaisiin ruokaa ja kahvia.Kylän emännät varmaan talkoilla valmistaisivat jonkun helppotekoisen keiton ja korvapuustit.Itse olisin valmis tulemaan auttamaan täältä Espoosta käsin jos vain aika sovittaisiin ajoissa, että ehtii suunnitella työvuorot ja vapaapäivät sopiviksi.Yhteiskyydityksen voisi järjestää niin että kaupungissa asuvat( Hildat, Lyylit, Viljot , Lainat,Veikot ynnä muut),kolkkulaiset haettaisiin mukaan. Tälläisia ajatuksia Sipukan Tarjalta.

Riikka Nerg, 30.9.2007

Ideoita kirjoittelin jo silloin avoimien ovien kyselylomakkeseen ja näitä samoja ehdotuksiä täällä näköjään alkaa tulemaan muiltakin. Joka mielestäni erittäin hyvä, ettei minun visiot ja ajatukset ollutkaan poikkeavia muiden ajatuksista ja toiveista. Kerrataan siis vielä. Ajattelin samoin kuin te Sipukan tädit. Leikkimielisä kisailuja ja leikkejä kaiken ikäisille ja kokoisille. Lajit ja leikit voidaan soveltaa osallitujien ja vaativuustasoltaan juuri sellaisiksi, kuin haluamme. Painoitan kisailulla ja tekemisellä leikkimieliset. Kaiholla muistelen meidän erästä juhannusta, jolloin tällaiset pienet kisat saimme pystyyn kaikkien avauskokousten, pisteiden laskujärjestelmien ja ”palkintojako-tilaisuuksien” kera. Joukkuekilpailutkaan ei mielestäni olisi huono ajatus, jos vain osallistujia saataisiin riittävä määrä.

Muitakin ajatuksia kirjoittelin kyselylomakkeeseen, mutta onko siis niin, että päällimmäisenä toiveena olisi, että koululla kokoonnuttaisiin joukolla ja tavattaisiin toisiamme erilaisten toimintojen merkeissä? Kirjoitelkaa muutkin ajatuksia rohkeasti. Olen myöskin innokkaana järjestämässä, ideoimassa ja avustamassa, mutta kuten Tamppikin, niin työvuorojen suhteen täytyy hieman ennakoida ja järjestellä töistä vapaata.

Miltäs kuulostaisi sellainen, että koska koululla on niin hieno keittiö, että tekisimme mahdollisemman paljon yhdessä ruoan paikanpäällä? Itse olen huomattavasti huonoimmissa oloissa ja paikoissa ollut ruokaa tekemässä, mutta sitä maukkaampaa tuo ruoka on ollut, kun yhdessä ollaan tehty. Mutta tämä siis ihan heittona ja ajatuksena.

mehtäpena, 30.9.2007

Nyt vaikuttaa tosi hyvältä kun nuoremmat näyttävät innostuvan leikkimään kisailemaan järjestämään elokuvafestareita sun muita. Jos luitte tarinapalstaa tuolta alkupäästä kyselin itsekin juuri vanhojen pihaleikkien perään. Eihän koululla kokonntuminen sinänsä liene ainoa tavoite. Riitta omassa kyselykaavakkeessaan esitti myös luonto ja elämysseikkailuita. Minullakin on vielä kohta seitsenkymppisenä senverran seikkailumieltä että mukaan tungen jos vain otetaan. Itse asiassa olen muutamia lumikenkäretkiä järjestänyt ja osallistujat jotka olen saanut mukaan ovat olleet tyytyväisiä. Lumikenkäretki yöllä kuutamoisessa metsässä nokipannukahveineen on aika sykähdyttävä kokemus. Jos tykkäätte niin heti olen valmis kimppaan ja sattuu olemaan Mehtä-Lehtolassa kymmenet lumikengätkin ja kolmen litran nokipannu.Savusaunakin onnistuu retken päälle.

Jukka, 4.10.2007

Keskustelin eilen kulttuurisihteeri Jorma Rihdon kanssa elokuvien näyttämisestä DVD-laitteilla kylätalolla. Valitettavasti on niin, että elokuvien esittäminen julkisilla paikoilla on kielletty ( ilmaiseksikin ) niillä dvd-versioilla, joita saa ostaa kaupasta tai vuokrata videovuokraamoista. Niitä saa käyttää vain suljetuissa tilaisuuksissa lähinnä ”perhepiirissä”. Julkisen esittämisen tulisi tapahtua siihen erikseen vuorattavilla dvd-versioilla, joiden vuokra on alkaen 50 €/kerta.

Lisää viesti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s