Erilaisia persoonia kylällä

Olavi Hulkkonen, 9.11.2007

Minusta meillä oli ennen erilaisia persoonia kylällä. Mielestäni ne oli ”Kapusta-Ville”, Longin Jussi, Reinikaisen Hanssu ja Kala-Ale. Ale oli venäläinen sotilaskarkuri, erittäin hauska mies, josta on jopa kirjakin olemassa. Kirja on ns. nuorisokirja, jonka on kirjoittanut joku pahkamäkeläinen. Kirjan nimeä en muista mutta kannessa lukee Pertti! Muuta en muista.

Sen muistan että Kapusta-Ville (Ville Pasanen) on Pasasen Veikon, Taiston, Sirppilahen Vilkin ja Voiton isä. On siinä veljessarjassa tyttöjäkin. Jos oli isä persoona, niin oli pojatkin kukin omalla tavallaan. Kaikki tunnen ja kaikki ovat olleet mulle omalla tavallaan oppi-isiä. Veljekset ovat rentoja, kovia työmiehiä, lapsirakkaita ja talkoohenkisiä.

Villestä haluan kertoa sen verran että hän oli tietääkseni ystävystynyt Kala-Alen kanssa ja he kalastelivat Kolkkujärvestä niin kesällä, kuin talvella. Kalaa he nähtävästi saivat, sillä he kävivät myymässä kalaa koulussakin kesken tunnin. Eikä he koputtanut oveen ennen sisään tuloa. Sitten minusta se miespari oli outo ilmestys. Ville oli raamikas pitkä mies, kun taas vastaavasti Ale oli n. 150 cm + karvalakki. Alesta jäi minulle sellainen kuva, että hän oli likainen, pieni ja meille lapsille hieman pelottava. Hänestä on varmaan muilla enemmän kerrottavaa. Jaa sen muistan että Ale munitti kusiaisia ja vei munat kuopioon, jossa möi ne yliopistolliseen sairaalaan tai jollekin joka vei ne lääketehtaaseen. Kusiaisen munilla sai silloin kovan hinnan. Ale oli hotellissa ja ostanut votkaa ja naisia. Tämä on minun päätelmä kun Ale reissun jälkeen sanoi ”Ylen hyvä mutta ylen kallis!” Ville taas oli saanut nimensä siitä että hän oli hyvä tekemään puutöitä. Hänellä oli repussaan aina kapustoita, joita kaupitteli kylällä kulkiessaan.

Kapusta – Villen pojanpoika, 9.11.2007

Kirjoittelin alkuvuodesta joitakin juttuja Kala-Alesta. Löytyy vielä tältä palstalta, kun selailee alaspäin.

Reijo.

Lisää viesti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s