Netti; pahuuden luola vai yhteisöllisyyden tuoja?

M-L Ehtola, 9.11.2007

Jokelan tapahtumat ovat tuoneet esille yhteisöllisyyden tai pikemminkin sen puutteet ja toisaalta netin pimeän puolen. Ne on asetettu osittain toistensa vastakohdiksi. Pitäisikö sanoa laajakista irti ja sanoutua irti koko touhusta?

Tuskinpa tilanne siitä paljon paranisi.Kolkun sivuja tutkiessani voi havaita että parhaimmillaan netti voi toimia tehokkaana yhteisöllisyyden edistäjänä. Täällä on hyvä tuoda esiin mieltä askarruttavia kysymyksiä ja kannustaa toisia avaamaan sisintään muidenkin pohdittavaksi. Netissä välimatkat eivätkä aikataulut mmuodosta estettä kohtaamiselle vaikka asutaankin vähän hajallaan. Pienen nettiyhteisön kuten Kolkun nykyisten ja entisten asukkaiden+kolkkufanien sisällä kontrollikin pelaa. Jos nyt Ehtola vaikka alkaisi pitää outoja ampumaharjoituksia ja viestittäisi niitstä täällä netissä, luulenpa että naapurit kohtuullisen nopeasti tulisivat vähän tarkistamaan että mitä täällä oikein puuhaillaan. Se olisi tässä tapauksessa oikein hyvää yhteisöllisyyttä.Isot nettiyhteisöt ovat ongelmallisia koska niissä ei tällainen naapurivastuu enää pelaa.

Taidanpa sittenkin vielä maksaa laajakaistamaksun ja käväistä silloin tällöin ainakin näillä turvallisilla ja mielenkiintoisilla Kolkun sivuilla.

J. McAho, 9.11.2007

Et ole Ehtola varmasti ainoa, joka näinä päivinä on pohtinut sitä, onko netti terveellinen ajanviettopaikka varsinkin lapsille ja nuorille. Tässä voisi tarjota sellaista talonpoikaisjärkistä vertausta vaikkapa puukkoon tai kirveeseen: ne ovat molemmat todella hyödyllisiä ja monesti välttämättömiä tiettyjen tarpeellisten askareiden tekemiseksi. Käyttäjästä on sitten kiinni, jos niitä käytetään väärin. Ei ole puukon syy, jos joku sillä sohii lähimmäistään.

Lisää viesti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s