Hiljainen on kylätie

Olavi Hulkkonen, 9.2.2008

Kolkulla on hiljaista juuri nyt. Jukka kiertää pitäjiä ja tekee pehkunpölistäjille kirjanpitoa, sitten hän alkaa kierroksen alusta ja alkaa tekemään veroilmoituksia. Kekkosen Jorma lähti Taimaahan lomalle, jännittää tuoko ruoja pitkäkaula tyttöjä tullessaan! Pulukkisen Pentti touhuaa polttopuiden kanssa. Hiekkapuron Hannu pittää tuppaa ja Muruaan lämpimänä. Huikarin Leena lyö Ahtin kanssa istukkaita turvepurkkeihin. Minä olen Turve Jussilla muranajossa heinäsuolla. Osa Kolokkulaisista ei ilimota minulle mitä ne tekkee, siksi en voi niitten kuulumisia kertoa. Omat eppäilyt minulla on? Sen tiijän että akat, anteeksi! Naiset ompelee Hammeita Kesäjuhlia varten. Saattavat neoloa mullekki.

ASIJAAN.

Elämme jännittäviä hetkiä. Sillä odottelemme Viisarin päätöstä saammeko hakemaamme avustusta ulkorakennuksen korjaamiseen. Avustushakemus käsittää kalusteet saliin lipputanko vessat ja varastorakennus. Olen kehunut Meitä kolkkulaisia ympäri maata että miten karttuisa käsi kolkkulaisilla on joten vetonkin teihin ja haastan teidät haaste keräykseen. Jokainen päättäköön itse summman. Yhdeksästoistapäivä heinäkuuta nähdään. Ilosiin kuulemiin ja näkemiin.

mehtäpena, 9.2.2008

Totta puhui toveri Hulkkonen. Ei ole vilskettä kylän raitilla. Ei edes Risto raitilla rallata. Itse yrittelin vielä tammikuussa sauvakävellä mutta niin oli liukasta ettei tullut mitään. Tosin nyt älysin vasta ostaa pitkäpiikkiset liukuesteet kenkiin joten eiköhän to ala taas sujumaan.

Liikuntaa jossain muodosa pitäisi harrastaa ettei masennus iske. Parin viikon kaupunkiloman aikana tutustuin uuteen kuntoilumuotoon vesijuoksuun. Taidanpa hurahtaa siihen senverran että kerran viikossa rupean simmarissa käymään. Löytyisiköhän muita, niin kulettaisiin kimppakyydillä. Aika tehokas laji tuo vesijuksu eikä ota niskoihin niinkuin uinti.

Täällä ”nettikylätiellä” on ollut tasaisesti liikettä. Viime viikolla parhaana päivänä kävijöitä oli 60 ja huonoimpanakin 49 Joku kuulemma tietokoneenkin on hankkinut sitävarten että Kolkun sivuilla pääsee käymään.Lisää toivoisin sellaisia kävijöitä jotka myös terveisensä tai tarinansa tänne jättäisivät ja piristäisivät meitä kaikkia. Täytyy ihan julkisesti kehaista veli Eeroa joka vihdoinkin tokeni tulemaan mukaan. Palkitsen hänet jo näistä kirjoituksista ruusulla. Ota sieltä kylmiöstäs vaan.

Kun kyläluutakin pitkän ja sitkeän jäljittelyn jälkeen löytyi se pitäisi pistää vilkkaaseen kiertoon, siitäkin piristystä arkeen kummasti kumpuaa.

Pianhan tässä illat muuttuu valoisammaksi ja alkaa tapahtumaan. Eiköhän mennä oikein joukolla tuonne kinkereille, niin on Hiltusen Anttikin ihmetyksestä ihan äimän käkenä.

Saara, 9.2.2008

Hyvä Olavi! Näin on, hiljaista, mutta niinpä kuuluu ollakin. Vuoden kiertoon kuuluu tämä hiljaisuus, kukin omissa oloissaan jotain nyhjää, kerää voimia, viettää talviunta, kunnes kevät koittaa ja yht´äkkiä on jumalaton kiire, jokapaikka huutaa tekemistä.. Toivottavasti kylätalon jatkoremonttikin. Odotellaan Jukkaa tekemään yhteenveto edellisestä vuodesta ja aloitellaan uusi vuosi valoisten päivien myötä.

Eerolle kiitoksia uusista mukavista kirjoituksista ja naisten hameet näytti hienolta!

mehtäpenen veli, 9.2.2008

Tulkaapa toennii joukolla sinne simmariin. Itse olen käynyt siellä melko säännöllisesti joka maanantai ja keskiviikko. Erikoisemmin en pidä vesielementistä enkä uimassa tykkää käydä samasta syystä kuin Pena. Niskojen kipeytyminen johtuu taas siitä, ettei osaa oikealla tekniikalla uida, pitäisi uskaltaa pitää se kuonovärkki veden alla ja hapet haukata äkkiä siitä sivusta. Itse poljen vettä kolme varttia kerralla ja sitten saunaan. Saunasta olen alkanut tykkäämään etenkin jos siellä ei tarvitse itsekseen istua. Usein joutuu. Vesijuoksualtaassa olen vähän tuntenut itseni oudoksi eläjäksi kun olen siellä useimmiten ainoa mies. Eipä sillä, että sieltä kukaan olisi ollut pois häätämässä.
Vesijuoksu on kunnon liikuntaa ja erittäin ystävällistä nivelille, (niin kuin kipeä olkapääni). Hulkkoselle sanoisin että kannattaisi haastetilin numero laittaa näkyviin paremmin jos lahjoituksia meinaatte saada. Itse etsiskelin sitä puolisen tuntia, ja kun en löytänyt, niin kävin tankkamassa auton sillä viisikymppisellä jonka olin aikonut lahjoittaa. Totta puhuen lipputanko on kyllä ykköshanke kylätalolle. Sellaisen saisi kyllä puustakin, kun hyvän, suoran näreen löytäisi. Minulla on mökillä sellainen. Kotipihassani seisoo kyllä lasikuitutanko ja onhan se tietenkin kestävä ja huoleton. Ei tarvitse joka kesä olla maalaamassa. Eiköhän se kylätiekin siitä vilkastu viimeistään sitten kun sulaa ja kuivuu. Enpä ole tämän vouden puolella itsekään tullut siellä liikkuneeksi.

Kolkkulaisten lohdutukseksi voin sanoa, että kyllä nämä ”kylätiet” täällä taajamamerkkien sisälläkin on tosi hiljaisia. Aamupimeällä mennään ja iltapimeällä tullaan ja joskus postilaatikolla tavataan jos hyvin sattuu. Ja taloja on sentään tässä kotikatuni varrella 16 kpl.

Tellu, 9.2.2008

Ihan samaa eilen mietin kuin mehtäpenan velikin, että missä se tilinumeron ryökäle piileksii. Kyllä jokunen ropo taas heltiäisi kylän hyväksi.

Mukavaa kun on tullut uusia kirjoittajia mukaan, ja uusia koneenkäyttäjiä. Kyllä kuusikymppinen on vielä nuori. Ja ihan hirveän nuori mieleltään, jos uskaltaa mennä tietokonekurssillekin. Sillä lailla!

Jukka, 19.2.2008

Mukavaltahan tuo rahastonhoitajasta tuntuu, kun kysellään tilinumeroa. Pistettiin syksyllä haastekampanjaosio huilaamaan ja ajateltiin, että otetaan se sitten vasta uudestaan käyttöön, kun tiedetään jatkohankkeen kohtalo tarkemmin. Valitettavasti jatkohankkeen rahoitus on vieläkin auki. Hankehakemusta emme ole saaneet jätettyä, koska se sisältää kalusto- ja kalustehankintoja (pöydät, tuolit, kompostikäymäläkalusteet, lipputanko jne.), joita ei nykyohjeiden mukaan vielä rahoiteta. Luvassa on, että hakemuksemme otettaisiin käsittelyyn maaliskuun 12. päivä.

Mitä mieltä kansa on, kerätäänkö omarahoitusta jo nyt heti, vai odotellaanko rahoituspäätöstä ja annetaan himon yltyä? Jos olette sitä mieltä, että rahankeruu tulisi aloitta jo nyt, avataan haastekampanjaosia pikimmiten.

Miten on?

mehtäpena, 9.2.2008

Esitän että avataan tuo haastekeräys maaliskuun kuudestoista jolloin on pvy.n vuosikokouskin kylätalolla.Siihen mennessä ilmeisesti irahoituspäätöksen tulos on tiedossa tuolloin joten kokuksesssa on lopullisesti päätettävissä projektin laajuus. Tervetuloa kokoukseen. Pidetään keräykseen tarkoitetut setelirahat vielä sukanvarressa.

Lisää viesti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s