Laila Jääskeläinen 30.12.1920 – 1.11.2008

Peipon Jari

Pyhäinpäivänä 1.11.2008 nukkui ikiuneen äitini Laila Jääskeläinen hoitokoti Helmiinassa.

Laila syntyi ja varttui Pihtiputaan Valkeismäessä viisisisaruksisen perheen keskimmäisenä lapsena. Lailan isä toimi tuolloin metsänvartijana Metsähallituksen mailla.

Koulun jälkeen Laila lähti kauppa-alalle ensin kauppa-apulaiseksi ja sitten myymälänhoitajaksi eri kylillä. Kolkulle Laila muutti 1940-luvun lopulla Keiteleen Osuuskaupan myymälän hoitajaksi. Tuossa työssään Laila oli pidetty huumorintajunsa ja sosiaalisen luonteensa vuoksi. Elämäntoveri Pauli löytyi 1950-luvun alussa uudelta kotikylältä Peiposta, jonka emäntänä Laila toimi aina 1980-luvun lopulle saakka. Laila oli vahvasti mukana kylän yhteisissä toimissa pienviljelijäyhdistyksessä ja kansalaisopiston opintopiireissä, joihin hänellä riitti innostusta raskaan karjanhoidon ja taloustöiden ohella.

Laila seurasi tarkoin maailman ja Kolkun tapahtumia vielä kirkoltakin käsin, jonne Laila ja Pauli muuttivat v. 1988. Halu pysyä ajan tasalla yhdessä laajan ystävä- ja tuttavapiirin kanssa niin Viitasaarella kuin muuallakin pitivät Lailan elämässä mukana tänne saakka lukuisista vakavista sairauksista huolimatta. Laila muutti helmikuussa 2005 hoitokoti Helmiinaan, jossa hänestä pidettiin hyvää huolta.

Ystävällisenä kutsuna ilmoitan, että Laila siunataan haudan lepoon Hiekan kappelilla lauantaina 15.11.2008 klo 11.00, jonka jälkeen muistotilaisuus Viitasaaren seurakuntatalolla.

Jari, 21.11.2008

Lämmin kiitos kaikille Teille, jotka eri tavoin kunnioititte Lailan muistoa ja otitte osaa yhteiseen suruumme.

Lisää viesti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s