Vanhoja poikia viitsekkäitä

Nestori Kolkkulainen, 28.11.2008

Junnu Vainion kappaleessa ”Vanhojapoikia viiksekkäitä” olivat pääroolissa Saimaan saaren Nestori Miikkulainen ja saimaannorppa. Taivutetaanpa tarinaa kohti kylän ”poikia”, jotka eivät ole vanhojapoikia, mutta eivät toki kovin nuoriakaan poikia – reippaita ja viitseliäitä kylläkin. Ja eikun laulamaan.

Vanhoja poikia viitsekkäitä

Soiden saarteessa kylä kuin kukka,
siellä innovoi moottori Lehtolainen.
Tuulimyllyä koittaa, ja Jukka
nousee rinnalle ymmärtäen.
Jukan Allikin suunnistaa poikien luo,
sille tuttua tutumpi on pari tuo.
Vaimot kärsii kai joskus kun yksin he jää,
mutta miehiään ymmärtää.

Käännetty koskaan ei jäärien päitä,
maailma houkuttaa pois nuorison.
Vanhoja ”poikia” viitsekkäitä
Jukka ja Pentti kumminkin on.

Vanha hiekkatie Heinäsuon halkoo,
yli sen moni miniä tahtonut ei.
Yksin Tuulakin jäi koska talkoo
liian usein kai Jormankin vei.
Moni paasaa, mut harvat käy talkoissa vaan,
kohta jäljellä ei ehkä ainuttakaan.
Kantohintoja moittii vain Jääskeläinen,
hyvin ymmärtää kai puut sen.

Käännetty koskaan ei jäärien päitä,
maailma houkuttaa pois nuorison.
Vanhoja ”poikia” viitsekkäitä
myös Jari, Hannu, Ollikin on.

Soiden saartaman kylän on määrä
olla patterin lataamo Lehtolaisen.
Kotikylälleen sitkeä jäärä
palas juuriaan ymmärtäen.
Kunpa voimaa myös nuorta sen raitille vaan,
taas niin vireään kylään sais asettumaan.
Jälkeen Jukan ja Jorman ja Lehtolaisen,
kuka säilyttää aarteet sen?

Käännetty suinkaan ei jäärien päitä,
maailma houkuttaa pois nuorison.
Vanhoja ”poikia” viitsekkäitä
mies moni Kolkun kumminkin on.

Lehtolainen, 28.11.2008

Kiitos Kiitos!!! Nestorille tosi hienosta hauskasta ja ajatuksia herättävästä viisusta, Nämä on palstainnovaattorin parhaita hetkiä kun pääsee tällaisia lukemaan. Mutta siinäpä kysymys kuinka sais uusia nuorempia jatkamaan. Kun Lehtolainen muutama vuosi sitten valittiin kyläpäälliköksi vitsailin kovasti että osasivat valita nuorta tuoretta voimaa pvy.n johtoon. Ensi keväänä tulee seitsemänkymppiä mittariin ja nyt alkaisi olla korkea aika vaihtaa jäärää. Pvy:n kokuksessa 6.12 tuommoinen vaihto olisi hyvä tehdä.

Toinen jäärä, 28.11.2008

Nytpä en nouse Lehtolaisen rinnalle ymmärtäen -nimittäin puheenjohtajan vaihdosta ei ole syytä edes miettiä! Nämä menneet vuodet ovat olleet pvy:n ja koko kylänkin toimeliaimpia aikoja. Suurkiitos siitä juuri Pentille, joka aivan uusilla ajatuksilla ja ideoilla on saanut meidät muutkin innostumaan oman kotikylän asioista.

Nuoret kyllä tulevat aikanaan mukaan kotiseututyöhön sitä mukaa kun käyvät ensin katsomassa maailmaa muista vinkkeleistä. Niinhän teimme mekin vanhat jäärät.

Muistanpa varsin elävästi 1980-luvun taitteesta, kun edelliset jäärät jäivät sivummalle ja me nuoremmat jouduimme ottamaan vetovastuun. Useimmat vanhat tuolloin ennustelivat loppua koko pvy:lle ja kylätoiminnalle. Vaan tässä sitä vaan porskutellaan!

Nuorempi jäärä, 29.11.2008

Kannatetaan! Toista jäärää nimittäin. Ja Lehtolaista. Lehtolainen on ollut todekkajin piristävä innovaattori ja sitkeä moottori kylän asioissa. Ja mies parhaassa iässä. Ja pitkäksihän sillä aika tulee, jos se meinaa kiikkustuoliin jäädä istumaan…

Kaukojäärä, 29.11.2008

Seitsemänkymppiä on mitä mainioin kyläpäällikön ikä. On elämää takana ja edessä kyllä. Ei pääse tuulenpuuskat yllättämään, kun on niitä niin monesti kokenut. Lehtolainen ja toinen jäärä ja itse asiassa kaikki jäärät ja niiden kylkiluut ovat tehneet korvaamatonta työtä – KIITOS SIITÄ! Ja nuori jääräpolvi kasvaa ja voimistuu. Eikö se voisi olla niin, että jos yhdeltä jossain yhteydessä voimia/tietoja/taitoja uupuu, muut tukena ois? Mekin kaukojäärät. Nuoremmat astuu saappaisiin, kun ovat siihen kypsiä ja kykeneväisiä. Jaksakaa, oi jaksakaa!

Saara, 30.11.2008

Pistäkää ihmeessä noin hieno sanoitus Seutuun useampien ihmisten iloksi!

Joukahainen, 4.12.2008

Kyllä se niin on että kun ikää on 70 niin sehän vastaa äkkiseltään laskettuna kolmea parikymppistä ja vielä yhtä kymmenvuotista tenavaa päälle. Kyllä jos itse tuntee jaksavansa jatkaa niin siitä vaan! Kiitoksia Nestorille ajatuksia herättävästä ja humoristisesta runosta!

Lisää viesti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s