Kuhanpoikasten istutus Kolkulla

Erkki Törmälehto, 15.12.2009

Tänä syksynä toteutettiin kuhanpoikasten istutus Kolkulla keräysvaroin. Rahaa lahjoittivat Kolkun ranta-asukkaat ja mökkiläiset yht. 34 henkilöä sekä Säkkärämäen ja Puralan kalastuskunnat. Rahaa saatiin kokoon 3200 euroa. Kuhanpoikaset hankittiin Äänekoskelta. Toimittaja oli Keski-Suomen Kalavesienhoito oy, ja kasvattaja oli Laukaan Kuha Oy. Poikasia oli 13.550 kappaletta ja niiden koko oli 7-13 cm. Ne laskettiin Kolkkujärveen Erkki Törmälehdon rannasta 6.10.09. Paikalla olivat Eero Koponen, Hannu Keränen, Erkki Törmälehto ja kameramiehenä velipoika Risto Törmälehto Nivalasta.

Koska kuhanpoikasia ei ollut saatavissa tuon enempää, ja rahaa oli vielä jäljellä 900 euroa, hankittiin sillä summalla 180 kpl puolikiloista järvitaimenta. Toimittaja oli sama kuin ensimmäisellä kerralla ja kasvattaja oli Muuttolan Lohi Oy. Taimenet laski Kolkkuun omasta rannastaan Lassi Paananen sekä Kari Nerg 30.10.09. Siitä viikon päästä järvi jäätyi.

Siellä kuhanpoikaset nyt varttuvat ja kasvavat, ja jos jonkun kalassaolijan koukkuun joskus jokin tarttuu, ei tämä tempaus ole ollut turhaa. Keräyksen voisi uusiakin tässä lähitulevaisuudessa.

Kiitokset ja Hyvän Joulun toivotukset kaikille lahjoittajille, rahan kerääjille ynnä muille mukana olleille! Seuraavan kerran kokoonnutaan pilkkikisoihin Kolkkujärvelle Pääsiäisen aikaan. Jauhiaisen Oiva se pilkkikisan ensimmäisen kerran järjesti. Eihän Kolkulta pilkillä juuri mitään saa, mutta onpahan yritystä ainakin. Uistelukisa on järjestetty heinäkuulla. Näihin molempiin tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki. Näissä mukavissa kisoissa allekirjoittanutkin on oppinut tuntemaan muita mökkiläisiä sekä paikallisia asukkaita.

Lisää viesti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s