Pvy:lle uusi klapikone

Pvy:lle uusi klapikone

Kolkun pvy:n Palax klapikone on ollut kovassa käytössä vuodesta 2006 lähtien. Jo viime syksynä pvy:n kokouksessa päätettiin, että koneelle olisi syytä tehdä peruskunnostus, ainakin poistokuljetin ja terä uusia jne. Talven aikana selvisi, että vaihto uuteen vastaavaan koneeseen olisi varteenotettava vaihtoehto kunnostamiselle. Niinpä selvitysten jälkeen päätettiin nyt keväällä vaihtaa vanha hyvin palvellut Palax 70S uuteen vastaavaan, mutta entistä uudemmalla tekniikalla varusteltuun Palax Power 70S:ään.

Palax Power 70S klapikone

Entisen koneen tavoin konetta voidaan käyttää traktorilla tai sähköllä. Kone on sen verran painava, että sen siirto onnistuu vain traktorilla.

Uusi Palax Power 70S on muuten samanlainen kuin entinen, mutta rangan syöttö ja katkaisu tapahtuu kevyemmillä joystick-ohjaimilla. Halkaisuterän säätö tapahtuu niin ikään hydraulisesti ohjattuna. Myös klapien poistokuljetin on järeämpää tekoa kuin entisessä koneessa.

Palax Power 70S klapikoneen ohjaimet

Ennen käytöönottoa Jorma ja Jari tarkastivat koneen ja tekivät siihen alkuhuollon.

Jorma ja Jari huoltavat klapikonetta

Jorma testaa uutta klapikonetta

On tätä paljon kevyempi käyttää kuin entistä konetta, totesi Jorma, kun konetta testattiin.

Jorma hoitaa myös koneen vuokrausta, joten hänen kanssaan voit sopia omasta käyttövuorostasi. Jorman puhelinnumero on 040-5224176.

Klapikoneen käyttömaksua korotettiin hankinnan myötä entisestä 40 eurosta/pv à 50 euroon/pv.

Konetta vuokrataan vain Kolkun pvy:n jäsentalouksille.

Koska nykyinen kone on vain entisen Palaxin modernimpi versio, käy entinen rankojen syöttöpöytä sellaisenaan myös uuden koneen yhteyteen. Se helpottaa ja nopeuttaa rankojen käsittelyä.

Rankapöydästä peritään erillinen käyttömaksu 10 euroa/pv.

Klapikoneen rankapöytä

Klapien teko onnistuu näillä vehkeillä yksinkin. Ja klapeja voi kuormata kätevästi kolmeen rinnakkain olevaan säkkiin poistokuljetinta kääntämällä, kehui Jari koneen ensimmäisenä käyttäjänä.

Lisää viesti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s